Ciutat

Càritas Diocesana va atendre 30.809 persones el 2018

Creixen fins al 17,40% les persones del Vallès Occidental que malgrat treballar necessiten ajudes

Voluntaris de Càritas Sabadell reparteixen roba a una usuària de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

“El 2017 hi havia veus que deien que la crisi havia acabat, però mantenim l’afirmació que no només la crisi no ha acabat, sinó que es cronifica”, diuen des de Càritas Diocesana de Terrassa, que acaba de publicar la seva memòria d’activitats de l’any 2018. L’entitat, que inclou Càritas Sabadell, va atendre l’any passat un total d’11.197 llars, formades per 30.809 persones. D’aquestes, la majoria (57,9%) eren dones, tenien entre 30 i 64 anys i feia entre dos i cinc anys que rebien l’atenció de Càritas. A més, el 57,21% de les llars tenien infants a càrrec seu.

Com a dada especialment preocupant, des de Càritas alerten que el nombre de persones que necessiten ajuda tot i tenir feina ha augmentat fins al 17,40%. “Malgrat els drets humans i les lleis que garanteixen una protecció als ciutadans, hi ha treballadors pobres que no arriben a final de mes, no perquè gastin molt, sinó perquè cobren poc i fins i tot s’han de veure en la situació de triar entre pagar el lloguer o donar menjar als seus fills”, diuen des de l’entitat. “Actualment el fet de tenir feina no és garantia de poder tenir una vida digna”, sentencien.

Des de Càritas alerten també que les llars que viuen en situació d’inseguretat de l’habitatge han augmentat respecte el 2017 fins arribar al 46,78%. I també que les llars en les quals viu una persona sola arriben al 26,89%. “Aquestes situacions fan que la ferida sigui profunda i el treball amb les persones per donar-los habilitats, coneixements i esperança sigui molt important”, expliquen des de l’entitat.

Projectes sense ànim de lucre

Fundada fa cinc anys arran de la creació del bisbat de Terrassa (abans el Vallès depenia de Barcelona), aquesta institució de l’Església Catòlica té en marxa un total de 275 projectes que comprenen des de l’acollida d’immigrants, a la formació, l’assistència legal o la cobertura de les necessitats bàsiques. Entre els programes més reeixits, destaca la recollida de roba (117.296 kg el 2018) o les ajudes per a inserir-se laboralment amb el programa APASOMI, que l’any passat va ajudar 26 persones a obtenir una feina. Càritas Diocesana compta amb 1.509 voluntaris, que juntament amb els donants, els socis i l’aportació del bisbat, fan possible la seva tasca solidària.

Comentaris
To Top