EDITORIAL

Resiliència a través de l’aeroport

Aquest cap de setmana ha visitat Sabadell una delegació de la ciutat xinesa de Guanghan. Situada a la regió de Sichuan, aquest municipi-comtat té un dels aeroports d’aviació general (no comercial) més importants de la Xina. Té també el principal centre de formació de pilots del país, la Civil Aviation Flight University of China, que forma cada any uns 60.000 alumnes i dona feina a unes 20.000 persones. A més de generar coneixement, la presència de la universitat aporta copiosos beneficis econòmics i oportunitats de negoci. Aquest èxit, però, no és espontani.

Com Sabadell, Guanghan era fa uns anys una ciutat eminentment industrial i en certa decadència. El municipi va haver-se de reinventar i posar a prova la seva resiliència. I la seva via per fer-ho va ser l’aviació i, concretament, la formació de pilots, controladors aeris, enginyers aeronàutics i mecànics. No és l’únic model de ciutat resilient –aquí coneixem bé el cas d’Eindhoven– però és un exemple d’èxit que Sabadell bé podria aplicar-se. Aquí tenim la infraestructura adequada, demanda de formació per part d’alumnes nacionals i internacionals, i empreses i institucions que hi apostarien. També ho faria el nou Ajuntament. Doncs endavant!

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top