Ciutat

La justícia desestima l’empresonament d’un dels investigats per la violació múltiple

L’Audiència de Barcelona fonamenta la decisió amb la polèmica en la roda de reconeixement i les proves negatives d’ADN

Moment de la sortida en llibertat d'un dels presumptes violadors. Fotografia d'arxiu / LLUÍS FRANCO

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat l’entrada a presó d’M.B., un dels investigats per la violació múltiple de Sabadell. La justícia considera que hi ha motius per mantenir la situació de llibertat amb càrrecs per l’encausat, dona la raó a la defensa de l’investigat i coincideix amb el criteri dels Jutjats de Sabadell. Així, l’acusació particular, representat per l’advocat Jorge Albertini, rep un dur revés després que s’hagi desestimat el recurs presentat el passat mes d’abril.

M.B. és un dels nou investigats per la violació múltiple en una antiga sucursal bancària el passat 3 de febrer. La víctima hauria patit tres penetracions seguides davant la presència d’altres persones que ho van presenciar impassibles. M.B. va ser el darrer dels detinguts pel cas i va quedar en llibertat amb càrrecs, una decisió que ara es ratifica.

Reconeixement dubtós

En la interlocutòria a què ha tingut accés D.S., l’Audiència fonamenta la decisió amb la polèmica en la roda de reconeixement i les proves negatives d’ADN. La justícia considera que la víctima no ha ofert cap descripció física d’M.B. i que el va reconèixer tres mesos després, fet que fa que augmentin les possibilitats d’error tenint en compte el “lapse temporal i el biaix ètnic“.

A banda, l’Audiència de Barcelona posa èmfasi en les irregularitats detectades en la roda de reconeixement als Jutjats de Sabadell. El jutge del cas, Marcos Melendi, ja va desestimar la prova després que l’advocat de la víctima es dirigís a la noia abans de la roda i li digués alguna cosa en veu baixa, el que podria haver estat una revelació irregular. “No sabem què li va xiuxiuejar el lletrat a la víctima (…) però hi ha elements que permeten qüestionar la fiabilitat del reconeixement“, considera l’Audiència.

La justícia dona per bona la versió atorgada per M.B, que va explicar que va arribar a la nau de la carretera de Terrassa on es va perpetrar l’agressió sexual sobre les 4 de la matinada i en va sortir a les 8 del matí i que en tot moment va dormir i no va veure cap noia. “No hi ha una dada, de moment, que permeti qüestionar-ho de manera objetiva i raonable”, afirma l’Audiència en la interlocutòria.

L’ADN no consta

Després de l’anàlisi d’ADN, l’Audiència està acord en l’apreciació dels Jutjats de Sabadell pel que fa a la implicació d’M.B. Segons les anàlisis de l’Institut Nacional de Toxicologia –que no s’havien fet públiques fins ara–, no hi havia cap resta biològica en el cos de la noia que coincideixi amb l’encausat. Així, l’ADN segueix apuntant cap a dues persones i es desconeix la identitat del tercer autor material de l’agressió sexual:  M.A., que es troba a la presó de Brians II, i K.O., en parador desconegut des del passat 26 de febrer.

Comentaris
To Top