Publicitat
Ciutat

Piscines gratuïtes, barbacoes tancades i suport als més vulnerables per prevenir l'onada de calor

Un home es relaxa a la piscina de Campoamor, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

L'Ajuntament de Sabadell ha aprovat una sèrie de mesures que s'aplicaran tan aquest dijous com divendres davant l'alerta per l'onada de calor d'aquesta setmana. Les principals mesures adoptades seran:

  • Gratuïtat de totes les piscines municipals per a les persones que acreditin residir a Sabadell fins a completar l'aforament
  • Tancament de les barbacoes
  • Trucades de prevenció i seguiment a les persones que utilitzen el servei de teleassistència, en funció de cada usuari
  • Activació del protocol amb la Creu Roja, que d’acord amb l’Ajuntament intensificarà aquests dies les intervencions amb el col·lectiu sense llar, persones que viuen en infrahabitatges i col·lectius més vulnerables, com ara persones amb grau de dependència que viuen soles
  • Els centres cívics obriran com ho fan sempre, però també obriran al matí els que habitualment no ho fan: Gràcia, Can Deu i Can Llong
  • Les fonts ornamentals estaran obertes de 12 h a 18 h. Són les de les places de Llívia, dels Castanyers, del Pi, de la Creu de Barberà, del Pi-pi, de la Creu Alta i de la Concòrdia. Les de la plaça de Catalunya i una de les de la plaça de Sant Roc s’estan reparant
  • Agents rurals i dos cotxes ADF circularan preventivament pel rodal

Des del consistori es demana prendre mesures de protecció, sobretot al rodal, per l'onada de calor. Els consells, que també arriben des de la Generalitat, consisteixen a tenir especial cura dels infants i la gent gran, fer àpats lleugers i beure molta aigua, estar en llocs climatitzats quan faci més calor i hidratar les mascotes i no passejar-les en les hores de més calor.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top