Publicitat
Diners

La internacionalització de la indústria tèxtil centra el Texmeeting 2019

La trobada que es va celebrar a Barcelona va aplegar els principals actors del sector / CEDIDA

La indústria tèxtil és un sector “transversal, resilient, exportador i de capçalera que va molt més enllà de la moda”. Així va concloure Josep Moré, el president de la Confederación de la Industria Textil (Texfor) –que té seu a Sabadell–, el Texmeeting 2019. Aquesta trobada dels actors més importants del sector es va celebrar dimarts passat a Barcelona en el marc de la fira de maquinària tèxtil més gran del món, l’ITMA, i del 080.

La internacionalització del sector va ser la protagonista del Texmeeting d’enguany. Això sí, es van tenir en compte els lligams amb la digitalització, la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit global i el repte que suposa la traçabilitat per a tota la cadena de subministrament. En aquest sentit, el president de CEMATEX, Fritz P. Mayer, va recordar la importància de fomentar “la competitivitat a través de la digitalització” i promoure “constantment el sector”.

Així mateix, el director de Sostenibilitat d’Euratex, Mauro Scalia, va subratllar la importància d’eliminar barreres legislatives per enfortir el comerç i la internacionalització de les empreses. En aquest sentit, el director executiu de Tropic Feel, Albert Espinós, va assenyalar que “moltes vegades ens posem barreres nosaltres mateixos. Cal més competència i obertura, però tampoc hem d’oblidar que la tecnologia que produïm a Espanya té molt bona reputació internacional”.

Taula rodona i clausura

A la trobada també van participar el director general de Sensingtex, Miguel Ridao; el director d’Adrasa, Oriol Cuní; Ander Astigarraga (Boinas Elosegui); i Miquel Canal (Textil Santanderina). Per la seva banda, Iria P. Gestal, de Modaes.es, va moderar una taula rodona sobre el procés d’internacionalització de les empreses tèxtils. Finalment, la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va donar suport al sector en l’acte de clausura.

El catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona Joan Tugores va indicar els reptes, els quals són les cadenes globals de valor, els canvis geopolítics, el medi ambient i l’envelliment

Publicitat
Comentaris
To Top