Ciutat

125.000 euros per prendre cura del Ripoll

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aporta una subvenció de 100.000 per protegir i desenvolupar l’ecosistema aquàtic del riu

Vista del Riu Ripoll / LLUÍS FRANCO

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 100.000 euros perquè l’Ajuntament de Sabadell dugui a terme diverses actuacions per protegir i desenvolupar l’ecosistema aquàtic existent al riu Ripoll. El consistori, al seu torn, invertirà 25.000 euros en el projecte, que comptarà amb un total de 125.000 euros de pressupost. Les actuacions de salvaguarda del riu es duran a terme durant els propers quatre anys i es realitzaran en el tram comprès entre la zona d’esbarjo de Sant Vicenç de Jonqueres i la passera del parc de la Clota. Els treballs doncs, permetran la millora ambiental d’una superfície de 76.000 m2 del riu Ripoll al seu pas per Sabadell.

Entre les tasques previstes s’inclou l’habilitació d’un pas de fauna a l’assut del Molí d’Amat, la retirada de vegetació invasora i potenciar el creixement de les espècies vegetals autòctones. Entre el 2008 i el 2010 ja es van habilitar diversos passos de fauna, que s’emplacen a l’assut del Molí d’en Font, l’assut de la font dels Gitanos, el gual de Torre-romeu, el gual del Molí de Cal Grau i l’assut de Sant Oleguer. L’objectiu és millorar de la connectivitat entre els trams del riu, facilitar el pas de fauna i la restauració del bosc de ribera mediterrani, eliminant vegetació invasora.

Els alcaldes de Castellar i Sabadell, i el director de l’ACA, han visitat aquest dijous el Riu Ripoll / CEDIDA

Les noves inversions i les tasques que es duran a terme han estat anunciades aquest dijous per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao. Farrés ha assenyalat que “el riu sempre ha estat un element prioritari i estratègic de ciutat i en el futur continuarà sent-ho” i que “el més important és que la recuperació del riu i de la seva biodiversitat sigui compatible amb els usos que els nostres veïns i veïnes en fan”.

Per la seva banda, el director de l’ACA, Lluís Ridao, ha manifestat que “després d’un seguit d’anys de crisi, ara l’ACA està en disponibilitat d’invertir en els nostres rius i en projectes com els de Sabadell i Castellar. Durant anys hem invertit en el sanejament i la millora de les aigües dels nostres rius i, ara, Catalunya disposa ja de 519 depuradores”. D’altra banda, l’Ajuntament ha indicat que té previst signar un conveni de col·laboració amb l’ADENC per reforçar el projecte Fes Reviure el Ripoll, que desenvolupa aquesta entitat des de fa de 10 anys i que persegueix la restauració de la flora i fauna del tram del riu al seu pas per Sabadell.

Comentaris
To Top