Ciutat

Sara Martín: “Tots tenim un mateix objectiu: Sabadell”

Martín, al seu despatx de Sigma Salut / LLUÍS FRANCO

Al Rotary Club la presidència canvia cada any. Des de divendres passat, Sara Martín (Sant Quirze, 1981) és la nova presidenta de l’entitat a Sabadell i també la primera dona a accedir a aquest càrrec, prenent el relleu a Rafael Castilla. L’any passat Martín va ser secretària de Rotary i fa dos anys i mig que el va conèixer, gràcies a un programa de mentoria empresarial que organitzen.

Quins són els seus objectius com a presidenta?

Volem donar molta continuïtat a l’anterior presidència. Mantenint els projectes anuals com els premis Tenacitat i Protagonistes del demà, les gales solidàries, les Jornades de Dolor Crònic. Són projectes que volem fer en benefici de la ciutat; volem generar marca Sabadell.

Com valora el fet que sigui la primera dona que accedeix a aquest càrrec en 27 anys?

Fa dos anys vam celebrar el 25è aniversari del club i ja ens vam plantejar quan agafàvem una mica aquesta igualtat, equilibri. Ho valoro molt positivament, crec que és necessari tenir aquests models. Quan pensem en institucions de professionals i d’empresaris encara pensem en homes amb vestit. A la zona del Vallès hem aconseguit la paritat de forma natural, dels sis municipis representats, tres érem presidentes i els altres tres, presidents.

Creu que serà positiu que coincideixi amb el mandat de l’alcaldessa Farrés, la primera de Sabadell?

Totalment. Aquest estil de lideratge femení, que no és exclusiu de les dones, el que fa és que establim vincles i col·laboracions. Les portes estan obertes a les col·laboracions perquè, en definitiva, tots tenim un mateix objectiu i és la marca Sabadell. Que tots estiguem a gust on vivim, que destinem les nostres energies a millorar les coses que s’han de millorar des del punt de vista constructiu i que seguim creixent junts, en definitiva.

Què li demanen al nou govern com a entitat?

Que ens diguin com podem ajudar-los. Tenim tres fronts molt importants: l’educació, la salut i la comunitat.

L’any que ve volen tornar a batre el Rècord Guiness de ‘bachata’?

En principi no. Sí que ha estat una fórmula de trencar una mica la dinàmica dels nostres projectes, bastant conservadors, i fer les coses d’una altra manera, més actualitzada i revisar-nos. Al final el que volem és que Sabadell pugui conèixer la tasca que fem i que tinguin retorn a la ciutat. Cada any col·laborem amb la campanya de la Creu Roja Cap nen sense joguina, però són accions que queden invisibles, i volem visibilitzar-les per poder aconseguir més, donar-li més cobertura.

Un dels pilars de Rotary és la participació. N’esteu satisfets?

Una de les coses de les quals podem estar orgullosos a Sabadell és el teixit associatiu que hi ha. Moltes vegades, quan ens hem trobat amb altres entitats, ens adonem del gran sentiment altruista que té la societat sabadellenca. I això crec que és molt important, com unificar forces, projectes, establir un estil més col·laboratiu. Ara sembla que està molt de moda l’estil de lideratge femení, molt col·laboratiu, de xarxa i, en definitiva, crec que és una línia que ja està impregnada a Rotary i que impregnarà les altres entitats. Ens trobem que de seguida que presentem un projecte ens trobem les portes obertes, i que sempre te les obrin és perquè el tarannà de la societat sabadellenca és aquest.

Comentaris
To Top