Diners

Uriach factura 196 milions el 2018, un 13% més gràcies a la seva aposta internacional

El conseller delegat de l’empresa amb seu a Palau-solità i Plegamans, Oriol Segarra / ACN

Uriach va facturar 196 milions d’euros el 2018, un 13% més que en l’exercici anterior. A més, l’Ebitda es va situar en 42 milions d’euros. La farmacèutica, amb seu a Palau-solità i Plegamans, ha assegurat que els resultats “compleixen” amb les previsions del Pla Estratègic 2018-2022, que es marca com a objectiu assolir la xifra de 300 milions d’euros de facturació, així com incrementar la presència directa a Europa.

El conseller delegat de l’empresa, Oriol Segarra, va explicar ahir en una roda de premsa que l’aposta per créixer a Itàlia “ha resultat tot un encert” i va apuntar que en només quatre anys han aconseguit “entrar al top 5 de companyies Consumer Healthcare del país”. “El nostre full de ruta d’internacionalització consisteix a implementar el que hem fet a Itàlia i ho estem fent a Portugal i a altres països clau del continent, fins a convertir-nos en un dels players rellevants a Europa”, va afirmar.

Si més no, a Portugal Uriach ha facturat 6 milions d’euros, un 25% més que l’any anterior. El conseller delegat ha afegit que prefereixen créixer “de forma ordenada i amb passes sòlides” convertint-se en una empresa líder als països on entren. Així, ha avançat que busca entrar en el mercat francès.

El 60%, fora d’Espanya

L’àrea Consumer Healthcare ha registrat unes vendes de 114 milions d’euros, un 19% més, i ha esdevingut el motor estratègic de creixement de la companyia. Per mercats, ha augmentat un 30% la facturació a Itàlia fins als 42 milions d’euros, mentre que a l’Estat espanyol ha arribat als 63 milions d’euros. A Itàlia, Uriach ha explicat que l’adquisició l’any passat de Progine i AR Fitofarma van impulsar-ne el creixement. Així, el 2018 les vendes fora de l’Estat representen gairebé el 60% de la facturació total de la companyia, més del doble que fa cinc anys, quan suposaven només el 25%.

El negoci Business to Business (B2B), basat en la comercialització de molècules de prescripció, principis actius i genèrics desenvolupats per I+D, ha registrat una facturació de 82 milions (+5%)

Comentaris
To Top