Ciutat

Un centenar de persones reclamen justícia per a la víctima de la violació de Manresa

Un centenar de persones es concentren contra la violació d’una noia de 14 anys a la capital del Bages

Els concentrats, a la plaça de Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

Un centenar de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de Sant Roc per rebutjar la presumpta violació de set homes a una nena de 14 anys el 29 d’octubre del 2016 a Manresa. Dels set homes, sis estan acusats d’abusos sexuals i el setè d’omissió d’auxili. Aquest dilluns la jove, que ara té 17 anys, ha declarat davant l’Audiència de Barcelona que es va sentir intimidada perquè creia que alguns dels acusats portaven armes.

“No és no; és violació”

L’alcadessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), i representants de l’equip de govern com Marta Morell (Podem) i de l’oposició, Juli Fernàndez (ERC), Nani Valero (Crida), Adrián Hernández(Cs) Lourdes Ciuró (JxS) han donat suport la concentració amb la resta dels veïns. “Ens trobem davant d’un poder judicial que s’ha mostrat incompetent massa vegades davant les violències patriarcals” ha criticat la membre del Cercle Republicà, Nohemí Zafra, a la Fiscalia i ha exigit un canvi d’acusació “perquè no és un abús sexual, és una violació”.

Zafra ha assegurat que davant els atacs sexuals a les dones calen “mesures urgents com una reforma legal” per acabar amb les violacions. “Quan et resisteixes et maten i si sobrevius et qüestionen” ha sentenciat. Els manifestants, amb cartells escrits amb “prou impunitat”, han corejat “Germana, jo sí que et crec” i “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top