Ciutat

ERC critica que el PSC va “limitar l’accés gratuït” a les piscines durant l’onada de calor

Èlia Soriano, Gabriel Fernàndez i Raul Barroso durant la roda de premsa / D.S.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat explicacions al govern de Farrés per “la limitació” de l’accés a piscines municipals durant l’onada de calor, en concret, el dissabte 29 de juny.

“Dissabte no es va permetre l’accés gratuït a tots els residents de Sabadell, sinó que es van limitar a certs col·lectius”, critica Raul Barroso, número 7 d’ERC.

Segons el republicà, aquesta decisió incompleix l’ordenança municipal de preu públic per instal·lacions esportives municipals. Així, ERC ha decidit presentar una moció a aquest ple. En concret, la gratuïtat la tenien dones embarassades, persones majors de 75 anys; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat i persones amb malalties cròniques.

“Farrés, així no”, ha dit el portaveu del grup, Gabriel Fernàndez, que acusa als socialistes d’actuar “de forma unilateral”. “Aquesta decisió va vulnerar el dret de milers de persones que no van poder gaudir d’aquest servei gratuït”, assegura Fernàndez.

D’aquesta manera, han demanat al govern que retorni els diners als usuaris mitjançant algun mecanisme.

Sobre els presos polítics

Una altra de les mocions que ERC presentarà al ple de divendres vinent és sobre els dictàmens emesos per un grup de treball de l’ONU, que defineixen les detencions dels presos independentistes com a “arbitràries”.

La moció, apunten, presentada de forma conjunta amb la Crida per Sabadell i Junts per Sabadell, busca posicionar l’Ajuntament de Sabadell. La número dos dels republicans, Èlia Soriano, ha explicat que mitjançant la moció es vol “fer explícit la voluntat de Sabadell per què el govern espanyol procedeixi a l’ alliberament dels presos polítics”.

“Sabadell s’ha de posicionar, és la cinquena ciutat de Catalunya i ha d’actuar davant la vulneració dels drets civils i polítics bàsics”, ha remarcat el portaveu republicà.

“Hem de donar veu al 54% de sabadellencs i sabadellenques que estan a favor de la llibertat dels presos polítics”, diu, referenciant els resultats electorals del passat 26 de maig.

Comentaris
To Top