Vallès

Ignasi Giménez i el PSC revaliden la presidència del Consell Comarcal

L’alcalde de Castellar del Vallès tornarà a presidir el Consell Comarcal gràcies als vots del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem

Al fons, L'alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez / Óscar Espinosa

Ignasi Giménez ha estat reelegit com a president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. No hi ha hagut sorpreses, l’alcalde socialista de Castellar del Vallès ha obtingut els 12 vots favorables del PSC, els 5 de Junts per Catalunya i els 3 d’En Comú Guanyem. D’aquesta forma s’ha complert amb el pacte de govern signat per aquestes tres formacions el passat 4 de juliol.

Els republicans han votat al seu candidat, Pol Altayó, Ciutadans ho ha fet amb la seva candidata, Isabel Martínez, i Tot per Terrassa i el Partit Popular, han decidit abstenir-se.

“Presidir aquesta institució per segon mandat consecutiu és un reconeixement a la feina feta els darrers quatre anys”, ha assegurat Giménez en el seu discurs d’investidura, i ha mostrat la seva voluntat de seguir “situant” el consell “al lloc que es mereix”.

En el seu discurs, Giménez ha posat especial èmfasi en les polítiques socials desenvolupades pel Consell Comarcal en els últims anys i en les que impulsaran durant aquest mandat com el Salari Mínim Comarcal, les clàusules socials en la contractació de serveis públics, l’increment i el canvi de gestió de les beques menjador, o la lluita contra la pobresa energètica, entre d’altres.

“Malgrat que l’atur hagi baixat durant els darrers anys, tenim un greu problema amb la desigualtat”, ha assegurat el president del Consell Comarcal, qui ha aportat algunes dades com que “una quarta part de les famílies viuen en situació de pobresa i risc d’exclusió social”.

La reindustrialització

Una de les solucions que planteja el nou govern del consell és la reindustrialització. Precisament, el president del Consell Comarcal ha posat de relleu la importància de la comarca en l’àmbit industrial. “Som el pol industrial més important de tot el sud d’Europa, amb més de 130 polígons d’activitat econòmica”, ha dit Giménez.

El president de l’ens comarcal ha defensat que aquesta “es tradueix amb llocs de treball més ben remunerats i més estables”. També ha defensat que aquesta reindustrialització s’havia de fer amb el compromís amb “els objectius de desenvolupament sostenible”, i per tal de fer-ho calia seguir promovent les energies renovables, l’economia circular i la innovació.

Medi ambient, finançament i infraestructures

 El medi ambient, el millor finançament de l’ens comarcal i la millora de les infraestructures de la comarca són altres línies de treball de les que ha parlat Giménez al seu discurs. “Hem de reivindicar el paper dels consells comarcals i garantir-ne el seu finançament per fer possible que puguem desenvolupar les competències que tenim assignades”, ha assegurat.

Sobre les infraestructures, el president del Consell Comarcal ha parlat de desplegar les “infraestructures pendents” com la Ronda Vallès, o l’aprovació “consensuada del Pla específic de Mobilitat del Vallès”, entre d’altres com les millores de la línia R4 de Rodalies.

Construir ponts

Giménez ha tingut unes paraules cap als seus socis de govern, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem. “En uns moments de trinxeres, de crits i de pancartes, com les que tenim aquí a sota, la valentia es demostra construir ponts”, ha dit Giménez.

El president del Consell Comarcal també ha dirigit unes paraules per Esquerra Republicana: “Els proposo que reflexionin i no condicionin la seva participació en aquest nou executiu a motius aliens a la pròpia comarca, primer a l’aplicació del 155 i ara al judici”, ha assegurat Giménez, qui els ha deixat la porta oberta a treballar conjuntament amb un “els esperem”.

ERC lamenta el pacte

 Esquerra Republicana no ha pogut formar una majoria alternativa al PSC. “No hem estat prou hàbils en conformar una majoria alternativa que era difícil, però no impossible”, ha assegurat el candidat republicà i regidor de Santa Perpètua, Pol Altayó. En una conversa amb el D.S., el candidat republicà ha assegurat que Junts per Catalunya estava disposada a formar una majoria alternativa, però que quan es van adonar ja havia pactat amb els socialistes. “Algú tenia molta pressa per entrar al govern”, ha dit un contundent Altayó.

Però també hi ha crítica cap els socialistes sobre els pactes verbals no respectats. Segons ha explicat el candidat republicà, Ignasi Giménez s’havia compromès verbalment a que ERC continués al capdavant del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental, pacte que ha quedat a l’aire.

En el seu discurs, Altayó ha mostrat la voluntat dels republicans per “fer una oposició ferma i contundent”.

Comentaris
To Top