Publicitat
Ciutat

Alerta, onada de calor

Aquest nou episodi està fent enfilar el termòmetre, però no tant com la primera

Usuaris de la Bassa en la primera onada de calor d'aquest any / LLUÍS FRANCO

Aquest dilluns ha començat la segona onada de calor d’aquest estiu. Aquesta, però, i segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), no arribarà a temperatures tan extremes com la del passat juny, quan es van batre rècord de temperatures i es va arribar fins als 42 graus. En el cas de Sabadell i el Vallès Occidental, l’avís del Meteocat situa el risc en moderat. Avui, les temperatures han arribat als 33 graus, i s’espera que aquest dimarts pugin fins als 36, ja que serà el punt àlgid d’aquesta onada. Tot i això, en aquesta ocasió l’onada de calor afectarà molt més a les comarques de ponent.

Recomanacions 

Des de Protecció Civil es recomana hidratar-se sovint i evitar l’alcohol i els àpats copiosos, també es demana evitar les sortides al carrer en hores de màxima insolació, fer esport a les hores de menys calor, estar atents de les persones grans i també passejar a les mascotes en hores més fresques. També s’ha posat en prealerta el Pla INFOCAT per risc d’incendis, en el cas del Vallès Occidental, el mapa de risc del pla Alfa del departament d’Agricultura situava el risc en nivell 1, és a dir, un nivell moderat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top