Ciutat

El Fresc tanca la tercera edició amb més de 4.000 assistents

ELS PINKER TONES DURANT LA SEVA ACTUACIÓ al fresc / MIREIA COMAS

El Fresc Festival tanca la seva tercera edició amb unes dades sublims. Més de 4.000 persones han passat pel Fresc Festival gaudint d’un o diversos espectacles a l’Amfiteatre del Jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859. De fet, això suposa un índex d’ocupació superior al 75%, una dada que des de la Fundació Caixa Sabadell qualifiquen de “molt positiva”. Gràcies a això, el Fresc ha aconseguit consolidar-se com la principal oferta cultural del Vallès Occidental en els mesos de juny i juliol.

En el transcurs dels últims dos mesos, el festival ha ofert un total de 28 espectacles de diferents temàtiques. La gran majoria d’ells però, eren de caràcter musical tot i que també van tenir presència els espectacles teatrals, familiars i de paraula. Des del 26 de juny, el Fresc ha portat a l’escenari un o dos espectacles per dia exhaurint les entrades d’alguns d’ells. És el cas de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, la representació d’ “Una família normal”, el concert de Maria Hinojosa, Eduard Iniesta o bé, l’espectacle de grup Mishima que va ser l’encarregat de tancar el festival.

Segons el director de la Fundació 1859, Joan Carles Sunyer, tenint en compte aquestes dades es pot considerar que el Fresc “ja és una oferta que el públic té en la seva agenda estiuenca”. Però no només la recepció del públic ha estat favorable. Els artistes que hi han actuat destaquen l’espai com a una de les grans qualitats del festival, ja que podien tenir a escassos metres el seu públic creant així un ambient molt més proper.

Això sí, els organitzadors es plantegen novetats com ara, potenciar l’espai OFFresc per tal que els visitants puguin gaudir dels espectacles en un ambient més íntim i posar encara més en valor el Jardí de l’Espai Cultura Sabadell.

CONTINUAR VETLLANT PEL KILÒMETRE ZERO

Una de les grans característiques del Fresc és procurar que un gran nombre dels artistes que actuïn siguin sabadellencs o bé, formin part de la comarca del Vallès. L’objectiu és potenciar el talent vallesà i poder oferir oportunitats a nous grups que acaben d’irrompre en el panorama cultural. Enguany, artistes vallesans com Gerard Quintana, Pep Poblet, Àngels BassaCesk Freixas o Ovella Xao han passat per l’escenari per oferir un espectacle “a casa”. Sens dubte aquest és una de les línies que mantindrà el festival de cara a la pròxima edició.

Comentaris
To Top