Ciutat

Junts per Sabadell proposa fer un debat anual de balanç del curs polític

El grup municipal de Junts per Sabadell portarà una moció al ple d’aquest mes de juliol per celebrar un debat de política local general un cop l’any. La portaveu del grup, Lourdes Ciuró, l’ha definit com un espai per “donar l’oportunitat a la transparència i al retiment de comptes”. Ciuró s’ha mostrat optimista amb les possibilitats d’aprovar la moció perquè “sembla que tots els grups hi estan a favor”. Des de Junts proposen fer-lo en els mesos de juliol a partir de l’any vinent, tot i que és un dels punts a acabar de parlar amb la resta de partits. “És un debat de final de curs polític que es podria fer abans dels que comencen a al setembre sobre ordenances fiscals, preus públics, etc”, ha dit.

Els regidors Francesc Baró i Lourdes Ciuró, aquest dimecres / D.S.

Aquest debat serviria perquè govern i oposició fessin una valoració del grau de compliment dels projectes i pressupostos municipals. L’ordre del dia, el temps, l’ordre de les intervencions i la resta de qüestions logístiques i protocol·làries s’haurien de discutir en la Junta de Portaveus del mes previ a la celebració del debat, segons ha informat Ciuró. La regidora també ha apuntat que es tracta d’una proposta alineada amb el punt 16 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU que reclama institucions fortes, amb transparència i proximitat amb la ciutadania.

La moció s’inspira en el que ja es fa al Parlament amb el Debat sobre l’orientació política general del Govern; al Congrés, amb el debat sobre l’estat de la Nació; o el Debat sobre l’estat de la ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

Mediació pels Merinals

Lourdes Ciuró també ha celebrat que ahir es pogués celebrar una reunió entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en què les dues parts van acordar acceptar el veredicte d’un nou informe neutral sobre l’estat dels pisos amb problemes estructuals. “Si és rehabilitació, rehabilitació. Si és enderroc, enderroc”, ha explicat la regidora. L’Ajuntament va destinar 18.000 euros a una mediació que va acabar sense fruïts, i preguntada per aquesta qüestió, Lourdes Ciuró ha apuntat que “en les mediacions pot passar això”. Des de Junts per Sabadell remarquen que “sovint les coses són més fàcils del què ens les fem. Més sovint una reunió honesta ajuda a desencallar una situació que relacions epistolars, piulades o intermediaris que a vegades no poden portar les seves accions a bon punt”.

La Generalitat es compromet a acatar el resultat de l’informe independent dels Merinals

La portaveu de la formació postconvergent també s’ha referit a l’aprovació d’una moció per retirar la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament; creu que “és un greu error donar l’esquena als drets i les llibertats fonamentals”. I considera encara pitjor considerar-los símbols polítics a les façanes dels ajuntaments perquè “no ho són”, “és una reivindicació de la llibertat d’expressió”, ha dit. Segons Ciuró, el 54 per cent de la ciutadania de Sabadell demana la llibertat dels independentistes empresonats.

Símbols partidistes, en liquidació: PSC, Cs i Podem aproven retirar la pancarta pels presos

Comentaris
To Top