Ciutat

La Generalitat es compromet a acatar el resultat de l’informe independent dels Merinals

L'estat d'alguns pisos dels Merinals que estan apuntal·lats / Victòria Rovira

Apaivagats els retrets entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell per la situació al barri dels Merinals. Tot sembla indicar que la reunió mantinguda avui entre l’Agència d’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell ha aconseguit apagar focs i trobar espais de consens en la disputa per la neteja de l’espai públic i la problemàtica amb els 170 habitatges del barri.

De fet, Pol Gibert, portaveu de govern i tinent d’alcaldessa, ha assegurat que “la Generalitat s’ha compromès a acceptar el resultat de l’informe independent” que finançaran previsiblement les dues parts. Gibert ha afegit que independentment al resultat de l’informe, aquest apropament “és un pas endavant”. L’estudi tècnic analitzarà la situació de 14 blocs i determinarà si la solució per a aquestes famílies serà l’enderroc o la rehabilitació dels seus habitatges.

“Fins que no estigui signat i en marxa, no tirem coets”, manifesta Jaume Garcia Arija, portaveu de la Comisió d’Afectats, tot i que ha celebrat moderadament la notícia, que considera que és un primer pas.

Sobre l’espai públic

De la mateixa manera, Gibert també ha posat de relleu el compromís del govern català a “dignificar” l’espai públic del barri, tot i que l’Ajuntament manté la seva decisió de fer-se càrrec subsidiàriament de la neteja de la zona dels pisos de protecció oficial dels Merinals.

En aquest sentit, els dos governs han acordat impulsar un pla per acabar l’urbanització dels espais públics que estan pendents a la zona abans que els terrenys passin a ser titularitat municipal.

L’Ajuntament denuncia que la Generalitat no neteja els Merinals i ho farà de forma subsidiària

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top