Diners

Banc Sabadell guanya 532 de milions durant el primer semestre, un 341% més, un cop superada la integració de TSB

L’entrada del Banc Sabadell a la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

Banc Sabadell ha guanyat 532 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que representa un augment del 340,9% més que en el mateix període de l'any passat, quan els beneficis van ser de 121 MEUR, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest increment s'explica per l'absència de costos extraordinaris per la integració del britànic TSB i per un descens en les provisions. Pel que fa els ingressos del negoci bancari (marge d'interessos més comissions netes) mostren un creixement sostingut i han augmentat un 2,7%, mentre que el marge d'interessos s'ha situat en els 1.806 milions d'euros (1.320 MEUR excloent TSB), el què suposa un descens interanual de dues dècimes de punt a nivell de grup per l'aplicació de l'IFRS16 i uns menors tipus d'interès a llarg termini.

En relació al trimestre anterior, els ingressos del negoci bancari han augmentat un 2%; i el marge d'interessos ha presentat un creixement de mig punt pels majors volums i activitat comercial. Les comissions s'ha incrementat al mateix temps durant el segon trimestre un 6% pel bon comportament en tots els segments.

El total de despeses es va situar en els 1.567 milions d'euros al tancament del juny del 2019 (1.043 MEUR sense TSB) davant els 1.656 milions d'euros al tancament de l'exercici anterior (1.051 MEUR excloent TSB), un 5,4% menys.

El crèdit viu ha tancat el segon trimestre del 2019 amb un creixement interanual de set punts, el què representa un saldo de 141.703 milions d'euros, i els recursos de clients en balanç sumen 141.682 milions d'euros i presenten un creixement interanual del 4,5% i d'un 1,3% intertrimestral.

Els saldos de comptes a la vista del grup van pujar a 113.607 milions d'euros, el què suposa un increment del 7,8% respecte el mateix període de l'any passat i un 3% en relació al primer trimestre. Els dipòsits a termini van sumar 28.303 milions d'euros.

En total, els recursos gestionats constaven de 208.587 milions d'euros davant els 205.063 milions d'euros un any abans, és a dir, un 1,7% més que fa un any i un 1,1% en comparació amb els tres primers mesos de l'any. D'altra banda, durant els primers sis mesos de l'any s'han captat 221.741 altes, tant de particulars (169.176) com d'empreses (52.565) i s'han incorporat 125.062 nòmines.

Quant als actius problemàtics, van sumar a 8.253 milions d'euros, dels quals 6.380 corresponen a crèdits dubtosos i 1.873 milions d'euros estan adjudicats, això són 26 milions d'euros menys respecte fa un any.

Pel que fa TSB, que tant problemes d'integració va dur a Banc Sabadell, ha recuperat el seu impuls comercial, segons l'entitat. Els comptes corrents de nous negocis han crescut un 6% en el semestre mentre els estalvis de les pimes han augmentar un 25% en el primer trimestre. Els préstecs nets es va incrementar un 1,2% en la primera meitat de l'any pel fort creixement de les sol·licituds d'hipoteques per valor de 2.900 milions de lliures a finals de juny, un 1,3% més.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top