Publicitat
Diners

Mor l’hoteler sabadellenc Josep Urpí i Margarit als 94 anys

El creualtenc Josep Urpí i Margarit ha mort avui, amb 94 anys, a causa d’un infart cerebral. La cerimònia de comiat es farà aquest dissabte 27 de juliol a les 12.30 h a l’església de Sant Vicenç de Jonqueres.

Urpí, a la dreta, amb el seu fill Josep en una imatge d’arxiu / CEDIDA

Urpí i Margarit formava part de la tercera generació de la nissaga familiar coneguda per la seva dedicació a la ciutat amb l’Hotel Urpí, l’establiment comercial més antic de la Creu Alta.

El fundador de l’Hotel va ser el seu avi, Josep Urpí Mateu, rajoler originari de Sant Andreu del Palomar que a finals del s. XIX va arribar a la Creu Alta –aleshores integrada a Sant Pere de Terrassa– buscant una altra vida. Urpí va arrendar la taverna de Cal Sacs i allà hi va obrir les primeres cinc habitacions.

Publicitat
Comentaris
To Top