Publicitat
Ciutat

L’afer Morell “bloqueja” el govern de Farrés

El ‘no’ de Cs a la reforma de llocs de treball podria provocar “disfuncions” a l’Ajuntament

Fotografia: Lluís Franco

El govern Farrés denuncia que Ciutadans s’ha sumat a “l’estratègia de bloqueig” d’ERC i la Crida i reconeix que això implicarà problemes en l’acció municipal. La formació d’Adrián Hernández va votar en contra de la modificació de llocs de treball de l’Ajuntament com a reacció al fitxatge de la parella sentimental de la podemista Marta Morell com a assessor del govern.

Aquesta  impedeix la designació d’alts càrrecs tècnics –els coordinadors d’àrea–, la regularització de part de la plantilla i la creació d’una plaça de gestor de xarxes socials. “És evident que no facilita l’acció de govern”, reconeixen fonts municipals, que assenyalen que “no s’ataquen polítics, s’ataquen tècnics”.

Juanjo Cáceres, a la bancada del públic en el ple d'aquest juliol / ÓSCAR ESPINOSA

L’executiu no amaga el seu enuig amb Ciutadans i les paraules del primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, són prou eloqüents: “Van venir a regenerar la política i finalment la bloquegen de la mà d’ERC i la Crida (...) Es vol saturar la casa [l’Ajuntament]”. El portaveu de l’executiu, que ha parlat d’un intent de “torpedinar el govern”, posa de relleu que aquesta situació “no havia passat mai abans” i que sense tècnics el govern pot experimentar “disfuncions”.

Publicitat

L’afer Morell ha portat cua. Els últims a afegir-se a la polèmica han estat ERC, que coincideix amb les crítiques de Ciutadans. El seu portaveu, Gabriel Fernàndez, es mostra convençut que existeix un “conflicte d’interessos” perquè Morell i la seva parella sentimental, són “familiars o persones amb primer grau d’afinitat”.

"Esperàvem més maduresa del govern"

En declaracions al D.S., el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha considerat que les paraules de Gibert són "un mal inici" i que esperaven "més maduresa política del govern". Hernández ha destacat que en el ple municipal només van votar en contra d'un dels 22 punts ordinaris del govern: "Si això és bloqueig, jo no el veig...", sentencia.

Dos mesos d’espera

La comissió d’Ètica Pública haurà de determinar en un termini màxim de dos mesos si la designació de Juanjo Cáceres, la parella de Morell, s’emmarca en el Codi Ètic. El mecanisme no s’havia utilitzat abans i des del govern demanen no avançar esdeveniments: “Esperem la resolució. Hi ha un principi d’innocència que preval sobre l'assessor”, exposa Gibert, que demana superar aquest debat per “governar i superar quatre anys d’estancament i desordre”.

Morell incorpora la seva parella com a assessor del govern

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top