Publicitat
SANT CUGAT

Sant Cugat acollirà el primer Centre d'Atenció Immediata per a joves migrats sols

Una de les sales del centre / X.O.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, agafant com a referència les xifres de l’any passat, es preveu que arribin 600 menors estrangers no acompanyats (Menas) per mes entre l'agost i l'octubre, el que suposaria uns 1.800 en aquest període. Fins ara, quan els joves migrats sols arribaven a Barcelona havien de passar per la comissaria dels Mossos on eren identificats i posteriorment se’ls derivava cap a un centre d’acollida. A partir de la setmana vinent, aquests joves seran transferits al nou centre d'Atenció Immediata gestionat per  la Creu Roja a Sant Cugat.

El centre, que tindrà capacitat per a 50 joves, estarà ubicat a Collserola i disposarà d’una sèrie d’espais per atendre les seves principals necessitats. Allà seran identificats pels Mossos d’Esquadra, que tindran un espai per fer les gestions, i se’ls donarà una primera fins que la DGAIA els adjudiqui un centre de protecció definitiu en un temps de 24 hores.

“L’objectiu és poder atendre’ls amb més dignitat en un espai més agradable i més amable”, ha explicat Georgina Oliva, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, i ha afegit que se’ls proporcionaria “una mínima revisió mèdica, menjar, roba i també l’oportunitat de poder contactar amb les seves famílies i comunicar que estan bé”.

Aquest projecte, però, es tracta d’una experiència pilot i pionera tant a Catalunya com a l’Estat espanyol, i l’objectiu del departament és que aquest estigui emplaçat a Barcelona. “Considerem que aquest dispositiu ha d’estar a la ciutat de Barcelona, que és on arriba el 90 % dels joves migrats sols”, ha dit Oliva. Per aquest, és previsible que quan es trobi l’emplaçament a Barcelona es traslladi allà.

 Sales condicionades per a tots els usos

 Dins de l’edifici hi haurà espais adaptats per a tots els usos que puguin necessitar els joves migrats sols. Hi haurà una sala on els Mossos els identificaran, també hi haurà infermeries on el personal sanitari els farà una revisió mèdica, lavabos i una sala polivalent on els joves tindran un espai de descans i de joc.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top