Ciutat

Cau part d’un sostre a un pis dels Merinals

Creix la inseguretat entre els veïns, que demanen una resposta immediata de la Generalitat

Una pancarta reivindicativa a un dels edificis suposadament afectats / D.S.

Tot ha quedat en un ensurt. A un dels pisos dels Merinals suposadament afectats per danys estructurals va caure dissabte part del ciment del sostre. Tot i que no es va produir cap incident ni cap persona va resultar ferida, la realitat és que el despreniment ha fet saltar les alarmes i ha incrementat la preocupació dels veïns.

“Estava cuinant i la meva filla jugava a l’habitació quan va caure el ciment, de cop, sobre el terra del menjador”, explica la Sonia Lopez, la inquilina que habita el pis. “No podem viure en aquestes condicions”, remata.

La part del sostre que ha caigut / D.S.

Els incidents d’aquest cap de setmana, però, han anat més enllà. Dissabte passat van esclatar les canonades de l’aigua, que va acabar per inundar la planta baixa del bloc 49, el que va deixar els veïns sense subministrament durant dos dies. “Per més inri, les fonts de les places Doctors Basting i Best i Veneçuela no funcionen, havíem d’anar a buscar l’aigua ben lluny”, explica l’Amparo, una de les veïnes.

Tot plegat, els veïns consideren que és un símptoma més de “la deixadesa” del barri i dels “seriosos problemes d’oxidació, aluminosi i carbonatació” que pateixen els seus edificis i demanen una resposta immediata a la Generalitat de Catalunya, que recentment s’ha tornat a comprometre a efectuar un informe tècnic neutral que determini l’estat d’aquestes edificacions.

Intervenir en les negociacions

La Comissió d’Afectats dels Merinals s’han tornat a manifestar pel seu descontentament amb l’actuació d’Agència de l’Habitatge. Els veïns troben a les portes d’un pre-acord on la Generalitat i l’Ajuntament es comprometen finalment a realitzar l’esperat informe tècnic independent, unes reunions on els veïns “no hem participat”, assegura Jaume Garcia, portaveu de la Comissió. “Volem estar-hi presents!”, remarquen.

Els veïns no acataran l’acord a qualsevol preu. Per ells, és indispensable que l’estudi sigui comparatiu, és a dir, que conservi les mateixes condicions que es van aplicar per la resta d’habitatges, ja en procés d’enderroc. “És urgent aquest informe, els fonaments dels nostres edificis no son ciment, son mantega”, critica una altra veïna, la Sílvia.

Un dels veïns mostra els fonaments del seu edifici dels Merinals / D.S.

Un dels veïns mostra els fonaments del seu edifici dels Merinals / D.S.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top