Ciutat

L’acord pels blocs decadents de Merinals és ferm i s’entregarà per escrit als veïns

Els veïns podran presentar esmenes, segons ha apuntat el govern municipal

Un dels blocs afectats / Victòria Rovira

Els veïns dels 170 habitatges afectats al barri dels Merinals rebran la setmana que ve un document per escrit que recull l’acord entre l’Agència Catalana de l’Habitatge i l’Ajuntament de Sabadell per realitzar un informe independent sobre el futur dels blocs de pisos, on es plantegen dues opcions: enderroc o rehabilitació. Així ho ha anunciat la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, en el ple municipal d’aquest matí.

Ciuró, que ha fet de pont entre els governs català i sabadellenc, ha celebrat l’acord entre les dues administracions i ha considerat que és ferm. La regidora ha demanat posar interès en un “tema delicat” i ha demanat acabar amb la “deixadesa en aquest punt de la ciutat“. Des del govern, el regidor Eloi Cortés ha explicat que el document s’entregarà als veïns amb l’objectiu que realitzin les esmenes corresponents.

El conflicte dels Merinals és de llarg abast. Hi ha desenes d’habitatges que estan afectats per problemes estructurals. L’escenari fins ara ha estat el de la mediació entre la Generalitat, propietària dels immobles, i l’Ajuntament, que discrepaven sobre les solucions. En una reunió d’aquesta mateixa setmana es va desencallar el conflicte i ara es planteja demanar un estudi que decideixi, al marge de les administracions.

La Generalitat es compromet a acatar el resultat de l’informe independent dels Merinals

La desconfiança de la Crida

La Crida ha presentat una moció aquest matí sobre el conflicte al barri, que ha prosperat amb els vots d’ERC i Cs i l’abstenció de la resta de grups. La regidora Anna Lara ha mostrat desconfiança respecte el compromís Generalitat-Ajuntament i sobre la qualitat del futur informe. “Ha de complir amb la neutralitat”, ha exigit la Crida, que ha demanat al govern que “no es refïi de les promeses abans de tenir fets“.

Segons la Crida, l’estratègia de l’Ajuntament ha de ser el de “tensar” la Generalitat, de tal manera que es creï un “espai de seguiment dels acords del ple“. L’objectiu, segons els anticapitalistes, és que les paraules acabin traslladant-se en realitats i que els “veïns no es quedin plantats”.

Comentaris
To Top