Publicitat
Diners

De Košice a Sabadell: quan els emprenedors se’n van d’Erasmus

les dues estudiants a la botiga de restauració de mobles
A dalt, Martina Galliková i Mireia Parera a la botiga de La Mansarda del Moble / Ó. ESPINOSA

Fa pocs mesos, la Martina i la Mireia no es coneixien. I no semblava gaire probable que mai haguessin de coincidir. La primera és una jove dissenyadora d’interiors de Košice (Eslovàquia) que buscava la manera d’iniciar el seu propi negoci. La segona és una sabadellenca amb prop de dues dècades d’experiència en el món de la restauració de mobles, immersa en mil i un projectes. Però aquí estan, a Sabadell, bregant entre el taller i la botiga de La Mansarda del Moble, al carrer del Pare Sallarès. Treballant colze amb colze, i aprenent l’una de l’altra.

Erasmus per a joves emprenedors

Un programa finançat per la Unió Europea està aconseguint, des de fa ja deu anys, que trobades com la de la Martina i la Mireia siguin possibles. És l’Erasmus for Young Entrepreneurs, que diu que és “per a joves emprenedors”, en realitat, està obert a tothom que tingui una idea de negoci, que vulgui estrenar-se en el món empresarial posant-la en pràctica, i que tingui ganes de conèixer altres experiències fora del seu país. A Sabadell, el programa està impulsat i gestionat per la Cambra de Comerç.

És una experiència que recomano a tothom”, diu Martina Galliková, que va escollir venir a La Mansarda del Moble per aprendre restauració i conèixer l’experiència de Mireia Parera. El seu objectiu: obrir una botiga de mobles vintage i estudi d’interiorisme a Eslovàquia on, explica la Martina, no s’estila gaire.

“Està sent tot molt millor del que m’esperava. Estic aprenent molt de com porta la Mireia el negoci, i dels reptes que ha hagut d’anar superant. També m’ha ajudat a entendre la part financera i a restaurar mobles per primera vegada. Mai ho havia fet!”, relata la Martina, que també valora el fet de poder visitar Catalunya com una local, i no com una turista. “Fins i tot estic aprenent català i castellà!”, diu rient.

La Mireia, per la seva banda, explica que la Martina l’ha ajudat a posar-se al dia en matèria de màrqueting digital, que no coneixia gaire. També ha estat una experiència enriquidora: “La Martina és molt treballadora i hem connectat molt professionalment i personalment”. Tornaria a participar en el programa? “Amb algú com la Martina? Segur que sí”.

Taller de la Mansarda dels Mobles

Taller de la Mansarda dels Mobles / Ó. ESPINOSA

Publicitat
Comentaris
To Top