Diners

Fluidra augmenta vendes però el benefici cau per la integració de Zodiac

Eloi Planes, gerent de Fluidra
Eloi Planes, en un moment de la presentació, dijous passat / CEDIDA

– Joaquím Martí Cendón –

Resultats esperats. Després de la seva fusió amb la nord-americana Zodiac, els resultats de Fluidra, líder mundial en el sector de l’equipament de piscines i wellness, eren molt esperats. La companyia, amb seu a la torre Millenium de Sabadell, ha tancat el primer semestre del 2019 amb uns ingressos de 753,2 milions d’euros, un increment del 2,4%, i un EBITDA de 142,6 milions, un 4% més. Ha disminuït el benefici net, que s’ha quedat en 48,3 milions, un 14,8% menys pels costos de la integració amb Zodiac.

A la presentació de resultats a analistes i inversors institucionals, celebrada dijous passat, el president executiu de Fluidra, Eloi Planes, va explicar que aquests resultats són conseqüència de la fortalesa de la seva presència global: “Europa i altres zones presenten un bon ritme de vendes mentre que els Estats Units –el major mercat de Zodiac– es recupera després d’una certa davallada per factors temporals en el primer trimestre” (EUA ha crescut un 12,5% entre abril i juny).

Planes reconeix que “el balanç de la fusió és força positiu. Volíem una integració ràpida i efectiva i ho estem aconseguint: hem implementat més del 85% del pla d’integració, avançant en el pla de sinergies de costos, 21 milions d’euros a finals de juny (l’objectiu és ara de 25 milions per al conjunt de l’exercici), i amb un mínim impacte en els clients”. L’aliança entre Fluidra i Zodiac ha esdevingut en una companyia més gran i global, amb “una xarxa molt més potent i eficient”, va manifestar per la seva banda el conseller delegat, Bruce Brooks.

En la bona direcció

La positiva evolució de les vendes des de l’inici d’any fa pensar que Fluidra acomplirà l’objectiu de tancar el 2019 amb una facturació d’entre 1.350 i 1.400 milions d’euros, un EBITDA d’entre 240 i 260 milions i un deute net per sota de 2,5 vegades EBITDA, en sintonia amb el Pla Estratègic 2022.

“Els fonaments del negoci segueixen sent sòlids i ens permeten reafirmar les nostres previsions per al 2019, l’any de la integració i les sinergies de costos. Esperem un segon semestre també sòlid en vendes i resultats”, expliquen.

Fluidra, que aquest 2019 celebra el seu 50è aniversari, cotitza a Borsa, opera a més de 45 països i dirigeix la seva estratègia i activitat des de la Torre Millenium. La companyia fundada per Joan Planes l’any 1969, és l’empresa cotitzada més gran amb seu a Sabadell.

Comentaris
To Top