EDITORIAL

Una xacra que s’ha d’acabar

La xacra de la violència masclista no ens pot deixar indiferents. Des que es va començar a visibilitzar el fenomen i els mitjans van parar-hi atenció, als voltants de l’any 2002, al nostre país hi ha hagut 1.020 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, i més de 30 menors –els fills, doblement víctimes–.

A Sabadell, només l’any passat, 453 dones van ser víctimes de violència masclista, gairebé un 7% més que l’any anterior. Les van atendre els professionals del Servei d’Informació i Atenció a la Dona, el SIAD, una autèntica mà estesa a les dones que pateixen violència.

Els testimonis són especialment punyents i reflecteixen el calvari de les víctimes: la valentia necessària per enfrontar el problema i deixar l’agressor, la incomprensió de l’entorn i, per últim, el tractament de la justícia. En el cas de la nostra història, ambdues víctimes ho són, també, del mal funcionament de la justícia. Això s’ha d’acabar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top