Ciutat

Millorar el manteniment de les àrees per gossos, “una prioritat” de govern

Bassals a l’àrea de gossos del parc del Nord / CEDIDA

La Mariona passeja el seu gos habitualment per l’àrea de gossos del parc del Nord i lamenta la falta de manteniment de l’equipament, un espai que denuncia que està “totalment descuidat”, un malestar que comparteixen des de l’Associació de Propietaris de Gossos de Sabadell, tot i que ampliant la crítica a totes les zones de lliure circulació per gossos que hi ha a la ciutat. “El manteniment d’aquests espais és deficient”, dispara Sílvia Carbonell, presidenta de l’associació. “El fang, els bassals, la brutícia… tot això és perillós pels animals”, exposa la Mariona. Tot i que des de l’associació asseguren que ja han reclamat  reiterades vegades a l’administració una major cura d’aquestes zones, “el silenci és absolut”.

La regidora de Benestar Animal i actual alcaldessa accidental, Marta Morell, però, assegura que “és una prioritat de govern” i s’ha compromès a millorar el sistema de manteniment d’aquestes àrees.  La podemista ha destacat que el govern està gestionant una convocatòria de la Taula d’Entitats Animalistes de cara al mes vinent. “Esperem que així sigui, és necessari”, aposta Carbonell.

Des de l’associació també reivindiquen una ampliació d’aquestes zones, que consideren “insuficients” pels 25.000 gossos que hi ha a Sabadell, segons dades municipals del 2018. En concret, hi ha set àrees de gossos distribuïdes per la ciutat i una més ja projectada. La prioritat pels propietaris de gossos, però, és que el manteniment millori, “els mateixos  usuaris s’encarreguen de la neteja i tallen les males herbes” assegura. “Esperem que canviï el sistema ben aviat”.

Les diferents àrees de gossos que hi ha a la ciutat, una d’elles projectada / CEDIDA

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top