Ciutat

Envoltats de peatges

Aquests dies de vacances molts sabadellencs agafen el cotxe per marxar fora del Vallès. Segons el destí, hauran d’utilitzar dos dels peatges més cars de l’Estat (situats a la C-16) o els de l’AP-7 a la Roca o Martorell

El peatge de la C-16, a l’alçada de Terrassa. Aquesta autopista té dos dels peatges més cars d’Espanya / ÓSCAR ESPINOSA

Tot i que l’autopista principal d’accés a SabadellC-58– està lliure de peatges; no cal fer gaires quilòmetres des de la ciutat per trobar-ne un. Anant a Barcelona, per exemple, en tenim als túnels de Vallvidrera. Anant a Manresa per la C-16, també. I sortint del Vallès per l’AP-7, en direcció nord o sud, un a la Roca i un a Martorell.

Sabadell no és una de les ciutats més castigades de Catalunya en qüestió de peatges, però això podria canviar si se n’instal·lés un d’ambiental –per cobrar als cotxes més contaminants– a la C-58 d’entrada a Barcelona. Així ho ha proposat aquest juliol l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre altres mesures contra la contaminació a la capital catalana, el Vallès Occidental, l’Oriental i el Baix Llobregat.

Els que més paguem

A això s’hi suma el fet que Sabadell té ben a prop alguns dels peatges més cars d’Espanya. Segons un informe de l’Associació d’Automobilistes Europeus (AEA), quatre dels cinc peatges més cars de l’Estat són a Catalunya. I dos d’ells estan a la mateixa autopista: la C-16. Afecten, doncs, tots els vehicles sabadellencs que vulguin entrar a Barcelona per Sarrià, o anar als Pirineus o la Catalunya interior per aquesta carretera.

Aquests dos peatges són el de Vallvidrera (26 cèntims per quilòmetre), que és gestionat per l’empresa Túnels i pertany en gran part a Abertis; i el del tram entre Sant Cugat i Manresa (25 cèntims per quilòmetre), que és gestionat per Autema, participada per Abertis i Ferrovial. Són, respectivament, el segon i tercer peatge més cars d’Espanya, just després del que hi ha al túnel del Cadí (40 cèntims per quilòmetre de carretera). Ambdós es poden sortejar utilitzant la C-58, però no tots els conductors poden prescindir-ne.

Val a dir, però, que els usuaris habituals del peatge de Sant Cugat a Manresa a la C-16 tenen bonificades les tarifes per la Generalitat de Catalunya. En aplicació del pla global de millora de la mobilitat al Bages i el Vallès, el govern català aplica diverses bonificacions que poden ser acumulatives, sempre que es pagui amb un sistema de telepeatge (Via-T). Els descomptes van del 45% al 100%, depenent de les característiques del vehicle, els ocupants o la recurrència en els viatges. A partir de l’1 de setembre, el descompte del 45% s’aplicarà a tots els vehicles que paguin amb Via-T, de dilluns a divendres no festius.

Finalment, queden els peatges de l’AP-7, inclosos en el tram de la Jonquera a Tarragona, que afecta tots els sabadellencs i sabadellenques que es dirigeixin al sud de França o el País Valencià. Les tarifes d’aquesta autopista –de titularitat estatal– es calculen segons l’ús que se’n faci. De Sabadell a la frontera, per exemple, serien uns 14,70 euros. I de la ciutat a Vinaròs (Alacant), uns 17,20.

Una Catalunya sense peatges?

Un futur sense barreres a les autopistes i carreteres catalanes sembla, a priori, força llunyà. De moment, però, el govern català ha començat a proposar la idea de la vinyeta, un sistema de pagament homogeni a tot Catalunya que, de facto, eliminaria els peatges. Es tractaria d’un cobrament únic, adaptat a l’ús de la via i del vehicle, a l’estil del que ja es fa a països com Àustria o Suïssa. Les tarifes resultarien més econòmiques per als ciutadans, i el govern s’estalviaria les despeses de les barreres.

Segons va explicar el passat mes de desembre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la Generalitat vol tenir preparat un pla sobre com introduir la vinyeta a les carreteres catalanes aquest any, aprofitant la proximitat del venciment de les primeres concessions d’autopistes de peatge a Catalunya. Però aquest pla encara no ha arribat.

On sí que és segur que començaran a desaparèixer els peatges és a l’AP-7; però de moment en trams que queden lluny de Sabadell. Concretament, el Consell de Ministres va acordar no renovar la concessió del tram de Tarragona a Alacant a la gestora Aumar. A partir de l’1 de gener del 2020, l’Estat es quedarà la conservació i explotació de l’autopista. El contracte ascendeix a 129 milions d’euros.

A Sabadell tocarà esperar per veure què decideixen fer els governs català i espanyol de torn. Primera data clau: 2021. És quan acaba la concessió del tram de l’AP-7 entre Tarragona i la Jonquera. Per a la C-16 falta molt més: 2037 els túnels de Vallvidrera, i 2039 el tram Sant Cugat-Manresa.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top