Oci i cultura

Els paisatges que inspiren

Roc Casagran també és autor de diversos llibres / LLUÍS FRANCO

‘Escriptors i Paisatge’. Aquest és el nom del cicle que organitza la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i que pretén endinsar els assistents en el món paisatgístic dels autors. L’inici anirà a càrrec de l’escriptor sabadellenc Roc Casagran, el pròxim 4 de setembre. Casagran desfullarà la història de dos germans bessons separats a causa de la Guerra Civil espanyola: Ara que estem junts. La història permetrà una segona sessió per visitar el Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i una passejada per les platges d’Argelers, escenari de bona part de l’obra del sabadellenc.

El cicle comptarà amb la presència d’escriptors com Sílvia Alcàntara, que parlarà de la seva novel·la d’èxit Olor de colònia i que seguirà una visita al Berguedà, comarca on es desenvolupa la seva història sobre una colònia tèxtil.

Un altre autor local present serà David Vila Ros, que ha escollit una sortida al Pla de l’Estany perquè va ser la font de la seva inspiració. També està prevista la presència de Marta Pessarrodona, Irene Solà, Jordi Cabré, Núria Garcia Quera, i a títol pòstum, per dir-ho així, Teresa Pàmies i Josep Maria Espinàs. En el primer cas, Pàmies serà representada per la sabadellenca Montserrat Barderi, que va ser nomenada comissària de l’any Teresa Pàmies per la Generalitat. A Espinàs el representarà Josep Isern, el seu company inseparable de les caminades que l’escriptor va fer per tot el territori català.

Eduard Gómez, de la comissió de cultura de la UES, explica que l’objectiu del cicle “és donar a conèixer no tan sols les obres dels escriptors, també el paisatge que els ha inspirat i rere el qual també hi ha molt per explicar”. Les xerrades es faran cada dimecres de mes, mentre que les sortides tindran lloc el penúltim dissabte de mes. Les inscripcions seran del 3 al 18 de setembre.

Comentaris
To Top