Ciutat

Els veïns d’Espronceda, farts dels mobles als carrers

Trastos vells al carrer, sofàs trencats i mobiliari inservible configuren el paisatge urbà més repetit als barris d’Espronceda i Campoamor, una realitat que especialment s’ha intensificat durant el mes d’agost.

Alguns individus “incívics”, remarquen des de l’associació veïnal d’Espronceda, aprofiten les vacances d’estiu per fer mudances sense recórrer al servei de recollida d’Smatsa i el resultat és aquest: un espai públic envaït de mobles, “que es converteix en la llar perfecta per a les plagues d’estiu i un potencial combustible”, planteja la veïna Sofia Reus.

/ CEDIDA

Sense anar més lluny, la setmana passada es va incendiar, presumptament de forma voluntària, mobiliari abandonat a la plaça Rogelio Soto, que va acabar afectant la façana d’un edifici.

Així va quedar la façana d’un bloc d’Espronceda / CEDIDA

Per això, un grup de veïns i veïnes d’Espronceda ha decidit posar punt final al desgavell i ha iniciat motu proprio una campanya informativa i de conscienciació per evitar que es repeteixi aquest escenari.

“Expliquem incisivament a tots els veïns amb qui parlem l’existència d’aquest servei de recollida, que a més és gratuït”, explica Remedios López, secretària de l’associació de veïns. La també veïna del barri ha reconegut l’efectivitat del servei i ha lamentat el poc ús que se’n fa. Es pot sol·licitar de dilluns a divendres trucant al 900 22 22 34.

Comentaris
To Top