EDITORIAL

Segurs (i també lliures)

L’anunci del desplegament de càmeres de videovigilància intel·ligents a Sabadell a partir del 2020 suposarà un abans i un després en matèria de seguretat. Podran localitzar un delinqüent en temps real, gestionar dispositius policials especials a distància i respondre ràpidament a situacions de crisi que afectin la ciutat. La iniciativa és fruit del desplegament del pla director de la policia municipal –un full de ruta dissenyat pel Govern anterior, al qual cal sumar la continuïtat de l’executiu Farrés– i de la fermesa i decisió de l’intendent major, Joan Antoni Quesada.

Aplicar la tecnologia per afrontar la criminalitat és una bona decisió, però sempre preservant la integritat plena (i sense cap escletxa) de les nostres llibertats individuals –intimitat, privadesa–. També hem sabut que l’Ajuntament i la policia municipal, en coordinació, preparen el trasllat de la comissaria central al nord de la ciutat: el 2020 començaran les obres. Queda lluny, però esperem que aviat es reflecteixi en la nostra seguretat i en la preservació íntegra de les nostres llibertats com a sabadellencs i sabadellenques.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top