Ciutat

L’objectiu de l’ANC: un 11-S massiu i contra el “desànim”

Demana mobilitzar-se tot i el desgast del Procés. ERC, Crida i Junts hi aniran sense excepcions

A la Diada de 2018, un milió de catalans van sortir al carrer / ACN

Una Diada independentista a les portes d’una tardor calenta i un nou repte de mobilització per les organitzacions sobiranistes. A l’espera de la sentència als polítics empresonats, la divisió entre els partits i el mateix desgast del Procés amenacen la convocatòria de l’11-S. Per això, l’ANC Sabadell fa una crida a manifestar-se a la Gran Via de Barcelona i fa dies que mobilitza tota la seva maquinària: ja ha omplert cinc autobusos –amb una capacitat de 60 persones per vehicle– per la Diada.

“Tots estem cansats… Molts han caigut en el desànim i estan decebuts amb els partits, però hem de mobilitzar-nos”, demana la presidenta de l’ANC, Neus Alsina, davant d’una possible sentència condemnatòria als polítics presos. Alsina creu que la Diada també pot ser l’11-S dels crítics amb la gestió del Procés: “És un moment per exigir la unitat estratègica que no hem tingut”, assenyala.

La mobilització d’enguany es troba en l’ull de mira. De nou, serà el termòmetre de la salut de l’independentisme. El darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió assenyalava que el suport a l’Estat propi era del 44% dels catalans, el punt més baix des de juny de 2017.  Quan falten només nou dies per la manifestació, els trams corresponents al Vallès Occidental (l’11, el 12 i el 13) encara tenien espais vacants. De fet, el darrer d’aquests espais –entre Entença i Vilamarí– presentava una ocupació baixa. Des de l’ANC, però, asseguren que el desplegament d’autobusos i la venda de samarretes es mantenen en xifres similars al 2018, pel que confien que “Catalunya i Sabadell tornaran a omplir els carrers”.

Tots a la Diada

Les principals cares visibles d’ERC (Juli Fernàndez, Gabriel Fernàndez), Crida (Maties Serracant) i Junts (Lourdes Ciuró) assistiran a la manifestació de l’11-S. Cadascú, però, anirà a la seva perquè les tensions entre partits són visibles fins i tot a nivell local: “Encara no entenc per què no vam anar junts el 21-D”, critica Ciuró. Des de l’ANC, Alsina lamenta: “En la unitat, estem en les beceroles”.

Comentaris
To Top