Ciutat

Reforç contra la violència masclista per Festa Major

El Govern prepara una Festa Major amb orientació feminista i contra qualsevol tipus de violència masclista

Una imatge d'arxiu de la Festa Major del 2018 / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern prepara una Festa Major amb orientació feminista i contra qualsevol tipus de violència masclista. Aquestes festes locals són les primeres després de l’agressió sexual múltiple de Can Feu del passat febrer, fet que ha portat l’Ajuntament a crear un desplegament que implica transport públic, privat, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, que actuarà de dia i de nit, especialment a les zones de festa.

Aquest any, mou-te segura“, “Per una Festa major sense violències masclistes”, i “Només sí és sí” són els lemes escollits per l’àrea de Feminisme i que seran omnipresents en els punts principals de concentració d’oci, com el centre de la festa, que se situarà un any més a l’Eix Macià.

La Policia Municipal instal·larà dues càmeres de videovigilància al Parc Catalunya i durant tota la nit agents de paisà vigilaran les zones principals de festa. L’objectiu, segons la regidora de Feminisme, Marta Morell, és “evitar tocaments i agressions sexuals” en tota la zona d’oci.

També col·laboraran, per primera vegada, Transports Urbans de Sabadell (TUS) i el servei de taxi en el desplegament de Festa Major. Per primer cop, els autobusos realitzaran parades intermèdies per evitar situacions de risc –un servei que ja té mesos de trajectòria a la ciutat–. Per la seva banda, Élite Taxi s’ha ofert a portar gratuïtament les dones que se sentin en perill fins a les comissaries de policia.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top