Ciutat

Les administracions responen a Endesa amb la llei

Imatge de la reunió d’aquest dilluns a Barcelona per abordar l’amenaça d’Endesa / ACN

“El primer que s’ha de fer és retirar l’amenaça perquè no la poden complir, i perquè queda fora del marc legal”. Aquesta va ser la resposta del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El-Homrani, a l’amenaça d’Endesa de tallar la llum a les famílies vulnerables el pròxim 1 d’octubre si els ajuntaments no paguen el 50% del deute; en el cas de Sabadell, l’elèctrica reclama la meitat dels 983.287 euros acumulats. La Generalitat, les 4 diputacions, la Federació de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector van acordar ahir un posicionament i una resposta conjunta.

El primer que es farà serà enviar una carta als ajuntaments afectats i a Endesa per recordar que el marc legal és la llei 24/2015, que prohibeix tallar el subministrament a les famílies vulnerables si tenen un informe de serveis socials municipals. En aquest sentit, el govern va advertir que si la companyia complia amb l’amenaça, podria enfrontar-se a expedients i possibles sancions.

Negociar convenis

A la reunió també es va acordar negociar convenis amb les subministradores elèctriques, uns convenis que El-Homrani va advertir que “s’han de negociar entre tots i totes”, i que ha de deixar clar quina és la corresponsabilitat de cadascú en el copagament del deute de les famílies vulnerables. “Les administracions començarem a treballar conjuntament al voltant d’un conveni amb les empreses subministradores que especifiqui què fer amb el deute acumulat fins al moment i què es farà amb el que es generi a partir d’ara”, va assegurar el conseller.

Reunió a la Diputació

La Diputació de Barcelona ha convocat una reunió per a aquest dimecres, i es plantejarà als diferents municipis de la demarcació tots els acords als quals es va arribar aquest dilluns i es treballarà en la resposta conjunta.

Farrés no anirà a Terrassa

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, no assistirà a la reunió convocada per l’alcalde de Terrassa el pròxim 5 de setembre. Farrés manté la necessitat de fer un front comú contra l’amenaça d’Endesa, i demana que el pagament del deute no recaigui als ajuntaments.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top