FESTA MAJOR

Els carrers s'ompliran de guspires

El costum de jugar amb foc prové de les manifestacions teatrals de l’època medieval. Rere el ritual de les colles de foc, hi ha la lluita del bé contra el mal.

Aquesta batalla la lliuren els Diables de Sabadell i les altres colles de foc de la ciutat cada Festa Major. Les seves intervencions són vistoses, acolorides i àmpliament seguides per un públic àvid d’emocions.

Un grup de diables, enlairant les torxes a la plaça del Pi / LLUÍS FRANCO

Dijous a la tarda, les colles de foc van fer la seva primera aparició al voltant del passeig de la plaça Major. Diables i banyetes de la Creu Alta, Bruixes del Nord, Dragonets de Sabadell Foc, i Forca, acompanyats dels Bandtumbats, Colla de Bastoners, i de les colles de Geganters i Grallers de Gràcia, de la Concòrdia i de la Creu Alta, van encisar els primers sabadellencs que no es volien perdre l’espectacle. 

Publicitat

Avui divendres hi haurà una nova ocasió durant el Despertar de Festa Major. No obstant això, la gran festa de les colles de foc tindrà lloc diumenge 8 amb la celebració de la Cercavila Infernal que aplegarà el Ball de Diables, les Bruixes del Nord, Sentinelles d’Arkemis, Forques de Can Deu, Diables de la Creu Alta i el Drac Baldomero, en un recorregut de foc que anirà des de la plaça de la Creu Alta fins al Mercat Central. Cap a les 22.30 h, tindrà lloc el Mercat de Foc, on es podran veure les enceses conjuntes que es fan al voltant del Mercat Central. 

Aquest acte és potser el més emblemàtic de les colles de foc. Amb aquest festival de color s’acomiaden de la festa. Potser perquè fins i tot una flama tan potent amb la qual il·luminen els carrers, tots aquests dies, té un origen i un final.

Per ser més prosaics, ho justificarem dient que dilluns, el foc infernal dels diables i diablesses donarà pas a un foc més celestial, que cobrirà part del cel de la ciutat durant una bona estona. Parlem, és clar, del castell de focs que es farà des del Parc de Catalunya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top