Ciutat

Blindatge contra atacs masclistes: l’operatiu per evitar atacs sexistes per Festa Major

Sabadell es blinda per Festa Major i ho fa amb un reforç de seguretat amb un clar objectiu: evitar qualsevol tipus de violència masclista. Càmeres de seguretat, policies de paisà, taxis i parades d’autobús d’emergència són les grans mesures del desplegament en clau feminista previst per l’Ajuntament.

El focus del dispositiu especial seran les agressions i assetjaments sexistes, però hi haurà més fronts oberts: robatoris, baralles i l’incivisme seran els delictes potencials per vigilar. El reforç s’expressarà en mesures i també en xifres: la Policia Municipal desplegarà un 7% més d’agents als carrers respecte a les festes del 2018. En els concerts de divendres, considerada la nit forta, l’augment arriba al 13,4%: hi haurà 124 policies a les principals zones d’oci nocturn.

Aquesta exhibició policial no és casual. De fet, es produeix en un moment especialment sensible: són les primeres festes després de l’agressió sexual múltiple de Can Feu. A banda, a l’entorn proper, tots els ulls estan posats sobre les festes locals. Fa dues setmanes, les celebracions del barri de Gràcia de Barcelona van acabar amb cinc denúncies per agressions sexuals. El dilluns passat, al mateix Vallès, es va haver de lamentar un altre cas durant les festes de Santa Perpètua de Mogoda.

Publicitat

En el transcurs de la Festa Major de l’any passat es va denunciar un cas d’agressió sexista. Aquest any l’objectiu és zero. Per aconseguir-ho, s’han alineat diversos agents: Policia Municipal i Mossos –coordinats en la seguretat–, al qual cal sumar el mateix Ajuntament, Bombers, Transports Urbans de Sabadell (TUS) i el servei de taxi. Plegats volen aconseguir una festa lliure d’atacs masclistes.

Fes clic a cadacuna de les icones liles per conèixer el desplegament al detall:

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top