FESTA MAJOR

Festa irlandesa a l'envelat

La gent balla dansa irlandesa a l'envelat / D.S.

Un matí molt gaèlic. L’envelat ha acollit la tercera edició de la Gran Festa Irlandesa aquest matí. Centenars de persones han gaudit de la música celta de l’Orquestra Celta de Barcelona, però sobretot de la dansa irlandesa que ha comptat amb una exhibició i un taller a càrrec del ballarí Fran Aloma –Fletcher Anderson–.

L’Orquestra Celta dirigida pel músic Lucas Bittini ha ofert un repertori de música folk simfònica. Amb instruments clàssics com l’arpa o el violí, ha omplert l’envelat de sons i ritmes celtes i irlandesos que ha tingut al públic embadalit durant tot el concert. No només estava ple l’interior de l’envelat, sinó que moltíssima gent ho mirava des de fora.

Després d’aquest concert introductori, ha sigut el moment d’Aloma. Abans d’introduir a la gent en el món de la dansa irlandesa amb un taller, el ballarí ha fet una exhibició de diferents balls irlandesos. Alguns d’ells han estat amb sabata dura i d’altres han estat amb sabates toves.

“La dansa irlandesa és com un esport. Hi ha molts salts i es necessita una bona preparació física”, ha explicat Aloma. I és ben cert, ja que és una dansa amb molt moviment, que consisteix en molts salts verticals, i en convertir el cos en un instrument de percussió, sobretot pel que fa als peus.

Demostració de dansa irlandesa /D.S.

Taller de dansa

 Per rematar la gran festa, Aloma ha ofert un taller de dansa irlandesa a l’envelat. La sensació que oferia l’espectacle era la d’estar dins d’un pub irlandès. El públic ha sortit a ballar al ritme de la música celta i tothom s’ho ha passat d’allò més bé.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top