Ciutat

El castell de focs posa punt final a la Festa Major

El castell de focs i el concert d’Hotel Cochambre conclouen quatre dies de Festa Major

El Castell de Focs posa punt i final a la Festa Major / LLUÍS FRANCO

[Marta Ordóñez i Aleix Pujadas]

Punt final. El tradicional castell de focs i el concert d’Hotel Cochambre, tot a l’Eix Macià, han clausurat aquesta nit quatre dies de Festa Major en què els sabadellencs han pogut gaudir de més de dues-centes activitats. A les 22 h, milers de persones, alguns d’ells carregats amb entrepans, begudes i tovalloles, ja esperaven impacientment mirant el cel l’inici dels focs artificials, que sortien des de l’esplanada que hi ha darrere l’estàtua d’Antoni Farrés al Parc Catalunya, tot i que es podien veure des de molts punts de la ciutat.

Era el primer cop que el Nil veia els focs de la Festa Major. És un nen d’un any que va acompanyat dels seus pares. En canvi, la Maria i l’Àlex hi van cada any. “És un moment molt romàntic”, confessa la parella. L’ambient era molt festiu.

El castell de focs ha il·luminat l’Eix Macià / LLUÍS FRANCO

Música, esport i entreteniment. L’últim dia ha començat, si ens ho mirem des de les 00 h, amb centenars de persones a les Barraques i amb els darrers concerts de la festa, com els de Roba Estesa, que ha començat la matinada de dilluns i la música del grup Can Canalla.

Durant el matí, la passejada popular amb bicicletes i patins ha estat, un any més, un èxit de participació amb milers de persones. Minuts abans de la sortida, puntual a les 11 h, els carrers del voltant de la ronda de Ponent –on començava–, eren autèntics afluents d’assistents a la cita.

Els primers a completar el recorregut han trigat quaranta minuts. La volta ha creuat diferents barris de la ciutat, passant per Can Feu, Can Rull i Hostafrancs. Es tractava d’una passejada no competitiva oberta als més grans on era obligatori l’ús del casc. En el moment d’arribar, alguns picaven de mans, d’altres treien un somriure, hi ha qui mirava al cel, tot tipus d’emocions després de completar aquesta activitat esportiva el darrer dia de festa.

Durant el dia les activitats no han cessat i el temps va permetre gaudir-les. Per tancar la festa, per exemple, s’ha tornat a obrir el plató fotogràfic de l’Ajuntament i hi ha hagut activitats al Museu d’Art. Durant el matí també s’ha fet l’espectacle de circ itinerant Els Mentiders, de la companyia El Sidral.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top