Ciutat

Ciutadans denuncia que el manifest del govern per a la Diada "compra el relat independentista"

Ciutadans (Cs) denuncia que el manifest que llegirà aquesta Diada l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, "no difereix en res dels manifestos independentistes", sent així continuista, diuen, amb el govern anterior. El portaveu del grup municipal de Cs, Adrián Hernández, ha explicat avui en roda de premsa que "no parlen d'una guerra de successió en l'àmbit europeu en què es lluitava per qui anava a ser el rei d'Espanya", sinó que "parla d'unes suposades llibertats quan estàvem en un sistema feudal i compren pas a pas el relat independentista en relació als successos del 1714".

L'ofrena floral de l'any passat, sense la presència de Ciutadans / LLUÍS FRANCO

Hernández considera que el document "parteix d'una realitat totalment manipulada que no s'ajusta a la història" i que s'assembla al d'un partit independentista. Des de Ciutadans han fet esmenes sobre els aspectes històrics del text però mantenen que no han rebut resposta. El regidor creu que el govern "no ha volgut molestar la minoria independentista de la ciutat".

No participaran en els actes

Des de fa uns anys la formació constitucionalista no participa en els actes de la Diada perquè consideren que se l'han apropiat els independentistes. De fet, proposen canviar-la de dia al de Sant Jordi, el 23 d'abril. Tot i que aquesta és la consigna en l'àmbit nacional, Adrián Hernández ha afegit avui que amb el canvi de govern estaven a l'expectativa perquè potser sí que haurien anat a l'acte que se celebrarà demà a les 11 h al pont del llac del Parc Catalunya, però no hi aniran."Lamentem que el PSC no hagi volgut fer la Diada més inclusiva i que nosaltres també hi poguéssim participar", en paraules del portaveu. Hernández s'ha marcat els objectius de treballar per a un Onze de Setembre més inclusiu amb un manifest "que reflecteixi la realitat" i aconseguir el canvi de la data.

Adrián Hernández, acompanyat de la regidora Laura Casado aquest dimarts / D.S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top