Diners

El Grup Nolla obre a Sabadell el primer cafè fora de Barcelona

El Grup Nolla obrirà una cafeteria Il Caffé di Francesco a principis d’octubre, un cop passada la Festa Major. L’establiment, que és de propietat, està situat a la cantonada entre la plaça de Sant Roc i el carrer de l’Advocat Cirera. Es tracta del primer d’aquesta marca que el grup de restauració obre fora de Barcelona.

Façana del nou establiment, que obrirà a principis d’octubre / D.S.

El gerent de l’empresa, Artemi Nolla, ha explicat que ha triat Sabadell per obrir aquesta cafeteria per la seva vinculació a la ciutat, que es remunta a quan era jove. De fet, va estudiar Empresarials a Sabadell i, fins i tot, va crear-hi un club de rugbi. “Tinc molts amics a Sabadell”, ha assenyalat l’empresari. Nolla ha recordat que havia estat soci del CE Sabadell. Per això, una de les primeres accions de promoció que farà per mostrar la seva vinculació amb la ciutat serà regalar cada setmana entrades per anar a animar l’equip arlequinat a la Creu Alta.

Un altre dels motius de l’expansió fora de la capital catalana ha estat que el local era d’una persona coneguda. La ubicació en ple Centre era la més adequada per muntar-hi un Il Caffé di Francesco. Es tracta de dos locals que fan un total de 84 metres quadrats. La inversió que ha destinat el grup Nolla en la nova cafeteria de Sabadell ha estat d’uns 200.000 euros. A l’octubre, doncs, l’oferta de restauració al Centre es veurà incrementada per un nou actor que fomentarà encara més la competència.

Només cafè i te

La història del Grup Nolla es remunta a l’any 1907, quan es va fundar el conegut com a Bar Nolla a Barcelona. Actualment, i com a conseqüència de la trajectòria del grup els últims anys, compta amb un conjunt de cafeteries, cerveseries i salsitxeries repartides en diferents punts del centre de la capital catalana. L’expansió del grup va començar l’any 1952, quan es van inaugurar cinc bars més en diferents estacions de metro de la ciutat. L’any 1973 es va obrir la popular Cerveseria d’Or, que s’ha convertit en un dels locals clàssics.

El primer Il Caffé di Francesco es va obrir l’octubre del 1992. Nolla explica que la filosofia d’aquesta cafeteria és servir només cafès, te i pastes. “El meu cafè és molt bo”, destaca el restaurador, que indica que la clau de l’èxit és evitar vendre menjar. “No volem que qui estigui prenent un cafè estigui al costat d’algú que menja una pizza o una amanida”, subratlla. Aquest és el motiu pel qual, segons el gerent del Grup Nolla, ha estat l’única cadena de cafeteries que ha aguantat sense tancar des dels anys 90, a diferència d’altres que han desaparegut.

Actualment, el Grup Nolla disposa de set cafeteries d’aquesta cadena concentrades a la zona de l’Eixample. Ara, a partir de l’octubre, s’hi afegirà l’establiment de Sabadell.

Comentaris
To Top