Ciutat

El cementiri tindrà 220 nínxols nous a principis d’any

Obituari Sabadell
El cementiri, el passat 1 de novembre / VICTÒRIA ROVIRA

El cementiri municipal de Sabadell tindrà 220 nínxols nous el febrer de l’any vinent si tot va segons el previst. Es tracta de la principal actuació prevista en el pla d’inversions de la concessionària Torra SA per al bienni 2019-2020. El pressupost és de 217.032 euros i les obres s’haurien de fer en 4 mesos i mig. La Junta de Govern Local ha aprovat avui el projecte executiu, la qual cosa ja permetrà posar en marxa la maquinària.

Els treballs consistiran a fer dos nous blocs de nínxols en el tram que separa el cementiri vell del nou, un cop tallat el trànsit de la carretera que els separava. En aquest nou espai, a part dels nínxols, també s’hi inclouran elements de jardineria com espais verds entre els blocs, parterres i esplanades de gespa i de mobiliari urbà: bancs, papereres i fonts.

600.000 euros en total

D’altra banda, a part de construir els nínxols, el programa d’inversions també preveu acabar de reparar les cobertes, construir un cinerari comunitari, rehabilitar les sepultures monumentals i les façanes dels blocs de nínxols de la part del Cementiri Vell (Sant Nicolau). En total, es tracta d’una inversió de gairebé 600.000 euros.

En el marc del pla d’inversions, des del 2016 s’han construït 110 nínxols nous a la zona de l’antiga carretera (entre el Cementiri Vell i el Nou) i 600 columbaris per a cendres. S’ha pavimentat el Cementiri Vell (Sant Nicolau) i s’han rehabilitat les cobertes dels grups de sepultures dels sectors de Sant Òscar, Sant Pere, Sant Pau, Sant Norbert, Sant Joan, Sant Nicodemus, Sant Otó i Sant Oriol. També hi ha hagut una millora i una reordenació dels accessos del recinte i la millora de la connexió interna de l’equipament.

Amb aquesta obra comença la tercera fase del pla d’inversions, que té per objectiu unir els dos recintes del cementiri per tenir un únic edifici i ampliar-ne l’espai.

Comentaris
To Top