Ciutat

L’institut Narcisa Freixas iniciarà les classes divendres

12 de setembre. Les escoles i instituts obren avui dijous les portes a tota la ciutat i més de 35.000 alumnes començaran el curs 2019-2020. Al sud de la ciutat, alguns alumnes no inauguraran només el curs, sinó que estrenaran el nou institut de la ciutat, l’institut Narcisa Freixas i Cruells, tot i que no serà fins demà divendres quan comencin a fer classes. El motiu és que l’espai provisional on se situaran els barracons de l’escola, al carrer Fra Luis de León, encara està en obres, i bona part del material necessari ha arribat aquesta setmana. Tot i això, avui s’ha fet la presentació del curs al centre cívic de Sant Oleguer.

L’institut Narcisa Freixas i Cruells, encara en obres l’11 de setembre / VICTÒRIA ROVIRA

“Els tempos han sigut un desastre, van començar les obres amb retard i no han acabat en el temps previst”, explica Gemma Puig, directora de l’institut Narcisa Freixas i Cruells. El mobiliari va arribar el dilluns passat, l’equipament informàtic no havia arribat el dimecres i encara s’ha d’instal·lar la xarxa telefònica. Les obres havien d’estar enllestides el dia 1 de setembre, però van començar a mitjans de juliol i encara falta acabar el tancat del recinte.

Projecte innovador

El Narcisa Freixas i Cruells començarà aquest curs amb dues línies i 60 alumnes, tot i que quan estigui acabat l’edifici definitiu a les antigues cotxeres de la TUS, en tindrà tres. Pel que fa a l’equip docent, aquest curs estarà format per vuit persones. El centre aposta pel treball per projectes. Així mateix, els alumnes treballaran amb Chromebooks i no amb els llibres de text clàssics, tot i que també n’hi haurà a l’aula. “Fugim de la metodologia tradicional en què els professors t’ensenyen la matèria i apostem perquè els alumnes investiguin i creïn el coneixement”, assegura Puig. Així mateix, es potenciaran les llengües estrangeres amb una hora més d’anglès a la setmana – de tres hores setmanals a quatre–, i fins a quart d’ESO els alumnes faran una hora obligatòria de francès a la setmana. L’institut també apostarà pel vessant creatiu dels alumnes en l’àmbit artístic i musical.

Tot i que encara no hi ha una AMPA configurada, el centre té clar que el model ha de tenir una relació fluida entre famílies i escola. “La idea és fer un centre que sigui familiar i acollidor, amb una atenció personalitzada que atengui totes les necessitats, i amb una participació activa de les famílies en tot el que fem”, remarca la directora.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top