Ciutat

La inclusió a l’aula i la lluita contra l’abandonament escolar, els reptes per aquest curs

Un alumne de P4 entra a la seva aula a l'escola Sagrada Família / Lluís Franco

Setembre és un mes molt marcat a l’agenda escolar. Suposa l’inici del curs, una nova oportunitat de forjar el futur i també nous reptes educatius. La inclusió a l’aula, la ferma defensa de l’escola en català i la lluita contra l’absentisme i l’abandonament escolar són alguns dels temes que s’han tractat durant l’acte institucional d’inici del curs 2019-2020 a l’Espai Cultura Fundació 1859.

El discurs l’ha iniciat Esther Rivera, directora adjunta de Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, que ha volgut fer evident el seu suport a l’escola en català i als professionals “en el marc de la incertesa política, una situació que s’acaba traspassant a les aules”, ha indicat, amb un intèrpret de signes al seu costat.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, fent el seu discurs / D.S.

En aquest sentit, ha destacat que “és necessari generar debat, incentivar el pensament crític, inclusiu i respectuós” fent esment a les “mancances de recursos” i reconeixent que hi ha “un pressupost limitat”. Tanmateix, Rivera ha llançat un bri d’esperança: “Mirem cap endavant amb propostes de millora de futur”, reta.

La directora adjunta de Serveis Territorials també ha posat sobre la taula la necessitat de treballar la inclusió a l’aula, un projecte encara “molt verd” i que “cal desenvolupar”. “Malgrat que aplicar-ho suposa una forta inversió econòmica, és una de les prioritats capdals”, ha assegurat.

“Ens toca repetir asignatura, perquè encara no l’hem aprovada”, ha ironitzat el regidor d’Educació, Manuel Robles, en una autocrítica com a ciutat. El regidor considera que una de les assignatures pendents a la ciutat és la millora dels resultats acadèmics, la lluita contra l’absentisme escolar i l’abandonament primerenc, la dignificació dels centres educatius i la equitat a les aules. “És cosa de tothom, també de les administracions publiques”, ha assumit Robles.

Comentaris
To Top