Ciutat

L’Ajuntament incorpora 24 vehicles elèctrics a la flota municipal i anuncia la compra de 40 més

L’Ajuntament prem l’accelerador per renovar la flota de vehicles municipal. L’objectiu és que l’any 2020 més del 75% dels cotxes i camionetes del consistori siguin elèctrics. “Abans que s’acabi l’any, tres quartes parts de la flota de vehicles municipal serà renovada”, ha anunciat aquest divendres l’alcaldessa, Marta Farrés, durant la presentació dels 24 nous vehicles elèctrics que ja s’han adquirit el consistori. “És una inversió important [816.588 euros] que es va començar a tramitar amb l’anterior govern i que nosaltres hem mantingut i hem volgut potenciar de manera molt ostensible. Per aquesta raó al ple de dimarts vam fer un canvi de partides econòmiques per destinar 1,5 milions d’euros a la compra d’aquest tipus de vehicles [híbrids i elèctrics]”, ha afegit Farrés.

Alguns dels nous vehicles, aquest divendres, al Racó del Campanar / P. J. A.

A aquesta quarantena de nous cotxes i camionetes, també s’hi haurien de sumar nous autobusos híbrids. La TUS espera iniciar els tràmits per incorporar deu noves unitats abans de finals d’any, per substituir els autobusos més vells de la ciutat. Pel que fa als nous models que ja s’han comprat, es tracta concretament de sis turismes Nissan Leaf i 18 furgonetes Nissan eNV200. Tots ells cent per cent elèctrics i lliures d’emissions. “Tenen una autonomia de 400 quilòmetres i han de servir per a tots els serveis tècnics municipals i  desplaçaments de l’Ajuntament; però també per a conscienciar la gent de la possibilitat d’utilitzar aquests vehicles en la vida real”, ha explicat José Luis Barón, cap del servei de trànsit i transport de l’Ajuntament.

Sis dels nous vehicles restaran exposats al públic fins diumenge, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Concretament estaran al passeig de la Plaça Major aquest divendres i dissabte; i a la plaça del Pi i la plaça de la Creu de Barberà el diumenge 22. Els ciutadans que hi vagin també podran veure i provar alguna de les 15 bicicletes elèctriques que l’Ajuntament té en propietat. Hi haurà també jocs inflables per als infants i autobusos històrics de la TUS.

Comentaris
To Top