Publicitat
Ciutat

Sabadell “camina” cap a un transport sostenible i segur a la ciutat

Bicicletes elèctriques de l'Ajuntament, en la Setmana de la Mobilitat de l'any passat / LLUÍS FRANCO
Publicitat

Sota el lema Camina amb nosaltres!, Sabadell celebra des d’ahir i fins al diumenge 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat 2019, en la qual participen 2.859 municipis de tot el continent. Durant aquests set dies es realitzaran a la ciutat diverses activitats amb la idea de promoure una mobilitat sostenible i segura.

Segons els organitzadors de l’esdeveniment en l’àmbit europeu, és una “perfecta oportunitat per provar noves formes de mobilitat neta, fer balanç dels reptes actuals del transport i avançar cap a una mobilitat més sostenible per a Europa”. L’objectiu final, segons l’Ajuntament, “menys accidents, més qualitat de l’aire i menys soroll”.

Una quinzena d’activitats

A Sabadell la setmana va començar ahir amb una sessió de “jocs de mobilitat” a l’escola Font Rosella, que es repetirà a les escoles Samuntada (dimecres), La Romànica (dijous) i Joaquim Blume (divendres) per iniciativa de l’Ajuntament i la TUS.

Avui dimarts, de 9 h a 12 h, se celebrarà la cursa interurbana del transport públic entre Barcelona i Sabadell. Es tracta d’una activitat ideada per l’entitat Promoció del Transport Públic (PTP) per comparar els temps de viatge dels diferents serveis públics: tren, autobús…

L’endemà, dimecres, Transports Urbans de Sabadell i l’Ajuntament organitzen al Parc Central del Vallès (10 h) i al Casal Pere Quart (19 h) una xerrada destinada a la gent gran. La conferència, que porta per títol Sabadell 100 anys d’evolució de l’autobús urbà, anirà a càrrec de l’historiador local Marcel Estadella.

Divendres se celebrarà de les 8 h a les 20.30 h el Park(ing) day: “Es tracta d’una acció que transforma per un dia places públiques d’aparcament en parcs, jardins…, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient”, expliquen des del consistori. També s’exposaran fins dissabte els nous vehicles elèctrics municipals a diversos indrets de la ciutat.

El dia 21 es podran provar bicicletes elèctriques i hi haurà inflables al Centre per a la canalla. Diumenge se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes i hi haurà activitats especials al passeig de la Plaça Major: un circuit gegant d’Scalextric, un taller de construcció d’un cotxe eòlic, i molt més.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top