Ciutat

Cots: "El que trobes a Google sobre el càncer de mama fa molta por"

El càncer de mama i ovaris és el tipus més freqüent en les dones, el que provoca més morts –per la quantitat de persones a les que afecta– però també el que té més possibilitat de cura, explica el doctor Eugeni Saigí, cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Parc Taulí. Però "amb càncer es pot viure, és un missatge que s’ha de transmetre als pacients", encoratja.

/ D.S.

En el marc de la presentació de les activitats del cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, on es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama, l'entitat organitzadora, l'Associació Mama, Ovari i Hereditari (AMOH), ha destacat la importància de rebre una informació "acurada" i "sensible" sobre la malaltia.

“El que trobes a Google fa molta por, nosaltres volem filtrar aquesta informació”, explica Marisa Cots, presidenta d'Amoh. L'entitat, a més d'aportar informació mitjançant projectes com Amoh TV, amb capítols per apropar les pacients als metges i altres dones que han patit o pateixen la malaltia, pretén ser un referent i incidir en la prevenció del càncer de mama, perquè "fer-ho, salva vides", diu el secretari de l'entitat, Marcelo Ruz.

Les activitats

El dissabte 19 d’octubre s’organitza la primera Jornada AMOH sobre càncer de mama al Casal Pere Quart i l’espectacle teatral “explica’m... parlem-ne”, a càrrec de Petit Món a l’auditori del Centre Cívic Sant Oleguer. El parc de Catalunya acollirà el matí de dissabte una “Fan Zone” i el diumenge 20, la primera cursa d’obstacles solidària.

Del 14 al 20 d'octubre, a més, el Parc Taulí acollirà una exposició fotogràfica de dones que han patit o pateixen la malaltia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top