Ciutat

Aigües Sabadell avança en el difícil camí de la transparència

L’empresa presenta el seu Informe Anual de Desenvolupament Sostenible i ret comptes de la seva activitat l’any 2018

Dia de la Transparència d'Aigües Sabadell, a l'Aula de l'Aigua / VICTÒRIA ROVIRA

Aigües Sabadell (Grup CASSA) ha presentat aquest divendres el seu informe anual de transparència, amb dades econòmiques, mediambientals i de personal –entre d’altres indicadors– de l’exercici de l’any 2018. El document forma part de l’aposta de la companyia per un “diàleg i escolta activa” dels clients, d’un esforç per “rendir comptes” de l’activitat de l’empresa, i d’un compromís amb “el dret a l’accés universal a la informació”. Així ho ha expressat Joan Cristià, director general d’Aigües Sabadell, aquest divendres. Tot just un dia abans de Dia Internacional de la Transparència, que se celebra aquest dissabte 28 de setembre.

“Fer un exercici de transparència no és fàcil. En ocasions significa posar a l’abast informació que no és del nostre grat, com podrien ser les avaries a la xarxa d’aigües. Però estem convençuts que una companyia que gestiona un servei bàsic com l’aigua ha d’incorporar la transparència com un hàbit i també com a una oportunitat de millora”, ha afirmat Cristià. “És el vostre dret que nosaltres us puguem informar de com és la companyia i de l’activitat, i aquest dret també ens dona eines de millora“, ha conclòs el director general, davant d’un  auditori en el qual hi havia regidors, treballadors de l’empresa, empresaris i representants veïnals.

La directora de Desenvolupament Sostenible, Elisabeth Santacruz, intervenint en el Dia de la Transparència / VICTÒRIA ROVIRA

La directora de Desenvolupament Sostenible d’Aigües Sabadell, Elisabeth Santacruz, ha recordat també el compromís de l’empresa amb valors com la sostenibilitat, l’ètica, l’educació, la igualtat i l’equitat. En aquest sentit, Santacruz ha indicat que Aigües Sabadell està compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des d’una vessant integral: sostenibilitat mediambiental, social i econòmica. Així, l’empresa recorda que ha fet 7.672 pagaments a compte sense interessos per a persones vulnerables, que ha invertit 123.500 euros en el fons social o que té el compromís de no tallar l’aigua a cap persona en situació de vulnerabilitat.

“Cada any ens proposem unes línies d’acció que establim gràcies al diàleg i al feed-back que mantenim amb els nostres grups de relació. Analitzem les necessitats de tots ells i intentem donar resposta a les seves inquietuds amb les nostres activitats”, ha explicat Santacruz, que ha destacat també els més de 5.500 estudiants que van passar durant el curs passat per les instal·lacions de l’empresa, les 220 persones que han participat en les conferències Aigua i Món o el projecte 12 gotes, iniciat l’any passat, i que permet als clients decidir com es vol pagar la factura de l’aigua.

CASSA s’ha pres molt seriosament el lema de la iniciativa –”transparents com l’aigua”– i també ha fet públic que durant l’any 2018 es van produïr a la xarxa 424 avaries i es van fer prop de 52.000 atencions per via telefònica, 23.000 presencialment, 140 per Twitter i 12.868 on-line. Tot plegat, amb un 95% de satisfacció dels clients, segons la companyia. Aigües Sabadell ha explicat també que, de mitjana, el servei es va restablir en un màxim de 2,6 hores, i que l’empresa va invertir durant l’any un total de 1,33 milions d’euros en millores a la xarxa.

Pel que fa a les dades econòmiques, Aigües Sabadell reporta una xifra de negoci de 25,9 milions d’euros i uns beneficis abans d’impostos de 6,6 milions. Prop de quatre milions més que l’exerciti anterior. En total la companyia va facturar 10,4 hectòmetres cúbics d’aigua (els mateixos que el 2017) a un total de 101.757 clients. Entre el 2017 i el 2018, Aigües Sabadell va augmentar la seva plantilla de treballadors de 108 a 114.

El 83% dels clients d’Aigües Sabadell estan satisfets

Comentaris
To Top