EDITORIAL

Un gest en la bona direcció

12.000 persones manifestant-se al centre de la ciutat és una imatge impressionant que recorda inevitablement la del 3 d’octubre de fa dos anys, que va aplegar al voltant de 25.000 persones; en ambdós casos, segons la guàrdia urbana. Entre una manifestació i l’altra hi ha dos anys en què el conflicte català no ha deixat de complicar-se. A Sabadell, molt especialment, amb l’operatiu de la Guàrdia Civil i les detencions del dilluns passat.

Avui, dos anys justos després d’un 1-O que a Sabadell es va viure amb molta intensitat, la nostra ciutat segueix estant molt a prop de l’ull de l’huracà, quan queden escassament un parell de setmanes perquè el Tribunal Suprem emeti la sentència del judici als líders independentistes empresonats, entre els quals es troben dos conciutadans. És obligació dels responsables polítics respectar el record, els sentiments i els anhels de tots els nostres veïns, sigui quina sigui la seva posició i ideologia, i buscar l’entesa i la concòrdia. La decisió de celebrar el ple el dia 2 és una mesura en aquesta direcció: rebaixar la tensió amb respecte.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top