Diners

El Banc Sabadell finança amb 240 milions 75 empreses emergents en cinc anys

L’estand de BStartup del Banc Sabadell / D. S.

240 milions d’euros. Aquest és l’import amb el qual el Banc Sabadell, a través de la seva filial BStartup, ha finançat durant els últims cinc anys empreses emergents. Actualment, l’entitat financera sabadellenca compta amb més de 3.000 clients d’aquest segment.

Des de la creació de BStartup el 2013, l’entitat financera ja ha incorporat 75 'start-ups' a la seva cartera gràcies a la gestió dels seus tres vehicles d’inversió. En aquest sentit, BStartup 10 intervé en l’etapa llavor, Sabadell Venture Capital finança en etapes posteriors, i Innocells fa inversions estratègiques (Corporate Venture) i també ha dut a terme l’adquisició de dues fintech, a banda de desenvolupar diverses start-ups des de zero de manera interna.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va advertir ahir que l’explosió de les noves tecnologies té un gran impacte en el negoci mundial i està canviant, entre altres coses, el sector bancari que ha d'evolucionar les seves propostes de valor. “Ser innovador, saber com anticipar el canvi i oferir solucions diferenciades als clients és la clau de l’èxit”, va afirmar ahir durant la inauguració de la South Summit, la trobada global d’innovació que connecta start-ups, inversors i corporacions, i que té lloc a Madrid fins al 4 d’octubre. Oliu va destacar que la innovació “és part de l’ADN” del Banc Sabadell, una característica que ha estat present a l’entitat des de la seva creació.

Per la seva banda, la directora de BStartup, Yolanda Pérez, va assenyalar que “l’enorme evolució de l’ecosistema financer no és una limitació, sinó una oportunitat per a les entitats tradicionals”, i va afegir que “a través de diferents estratègies i eines d’innovació, estem col·laborant activament amb l’ecosistema tecnològic per impulsar tant la innovació interna com l’externa”.

D’altra banda, el Banc Sabadell ha iniciat un procés d’anàlisi d’una possible aliança estratègica per a la seva filial de fons d’inversió Sabadell Asset Management.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top