Ciutat

La cobla que va dirigir Josep Vinaròs li ret homenatge al Teatre Principal

Josep Vinaròs va promoure la música per cobla /LLUÍS FRANCO

El diumenge 27 d’octubre es retrà un homenatge a Josep Vinaròs que va ser president, durant tretze anys, de l’entitat Sabadell, més Música. Vinaròs va morir la primavera passada a 81 anys, just tres mesos després d’haver deixat l’entitat i haver anunciat que volia dedicar-se a escriure un llibre de memòries.

La Cobla Simfònica Catalana -que ell va dirigir- serà l’encarregada del concert pel qual ha escollit del seu repertori unes obres de destacats compositors (Joaquim Serra, Paulí Peña, Jesús Ventura, Antoni Juncà, Gerard Pastor i Jordi Lara) i també interpretarà dues composicions ben conegudes del mateix guardonat. La Cobla està dirigida per Gerard Pastor i presentarà l’acte Jordi Saura.

Vinaròs es va iniciar a la música de molt jove, atret per la música de cobla i les sardanes.

Vinaròs va reivindicar el patrimoni de música simfònica o de lliure format per a cobla. És autor de 32 sardanes i 12 obres simfòniques. L’any 2019 va obtenir el Premi Nacional Agustí Borgunyó.

El concert tindrà lloc a les 18 h al Teatre Principal.

Comentaris
To Top