Vallès

Una llançadora d’oportunitats per a persones a l’atur

Façana de l'Ajuntament de Badia / CEDIDA (AJUNTAMENT DE BADIA)

Badia del Vallès està cercant 20 persones a l’atur per participar en la llançadora d’ocupació. Aquest projecte ha nascut gràcies al conveni entre l’ajuntament i la Fundació Santa Maria la Real, impulsora d’aquest programa d’orientació laboral en el qual ja han participat més de 12.000 persones de tota Espanya i que ha aconseguit un 60% d’inserció laboral. El municipi compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 26.000 euros per tirar endavant aquest projecte.

“No els donarem feina, els ajudarem a buscar-la en el nou paradigma laboral, que és molt diferent al de fa uns anys enrere”, explica Soraya de las Sías, responsable de comunicació de la Fundació. Els participants en la llançadora aprendran a millorar el seu currículum, també faran tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per aprendre a fer un pla de recerca de feina i enfocar el seu objectiu; simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal.

A més, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal. “Si el mercat laboral canvia, les necessitats de les empreses també ho fan, les necessitats de les persones desocupades també. S’ha de canviar l’orientació”, assegura De las Sías.

Una xifra òptima

“Apostem pels plans d’ocupació perquè ens semblen fonamentals. Però la formació és principal, perquè donarà peu juntament amb l’experiència a poder seguir endavant”, assegura Iván Sanz, tercer tinent d’alcaldessa de Badia. El fet que siguin 20 persones té a veure amb la pròpia metodologia de la llançadora, ja que és la xifra que es considera “òptima” per aconseguir l’èxit. “Si augmentem és impossible que un tècnic pugui fer totes les sessions”, explica De las Sías.

Una de les coses que potenciarà aquesta llançadora és el treball grupal. Per arribar a aquest objectiu es considera fonamental que els perfils que hi participen siguin el més diversos possible. “La nostra filosofia és cercar treball en equip per abandonar la soledat de l’atur”, afirma la responsable de comunicació de la Fundació, que considera clau que un equip estigui format per persones de diverses edats i diferents camps laborals per evitar la competència.

L’atur: el repte

L’atur és un dels reptes que té Badia del Vallès. Actualment és el municipi amb la taxa d’atur més elevada de la comarca. Segons les últimes dades disponibles del Consell Comarcal, a Badia hi ha un 17,6% d’atur, el que suposa un total de 1.123 persones.

Comentaris
To Top