Ciutat

Declaren els tres encausats per estripar una bandera espanyola

Els tres joves entren als jutjats / D.S.
[Xavier Oliva / Aleix Pujadas]

Els tres estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona acusats d’un delicte d’ultratge a la bandera i de coaccions amb agreujant ideològic han declarat aquest matí als jutjats de Sabadell. Els joves han entrat cap a les 9.30 h del matí amb el suport d'una concentració de davant de l’edifici judicial convocada per la plataforma Absolució Antifeixistes UAB i Alerta Solidària.

Els fets es remunten al 19 d’abril del 2016, quan un grup d’estudiants del Moviment Antifeixista de la UAB es van concentrar davant la presència d’una carpa de Joves de Societat Civil Catalana en la Fira d'Entitats de l'Autònoma que se celebrava a la plaça Cívica. El resultat d'aquells fets, una bandera espanyola estripada. “Allò va acabar sense ferits, sense insults i sense res; estem aquí per trencar la bandera”, explica el Dani Tubau, un dels tres estudiants encausats que ha declarat aquest matí a Sabadell.

Els encausats lamenten que es tracta “d’una persecució política de Societat Civil cap al moviment antifeixista”. També acusen el fiscal d’odi de ser “còmplice del feixisme” perquè “es dedica a acusar-nos i perseguir-nos”. “El fiscal s’hauria de dedicar a perseguir el feixisme, de fet, ens ha volgut acusar el Moviment Antifeixista d’organització criminal, que és una cosa que sobrepassa tota la lògica”, assegura Tubau.

Els estudiants també critiquen que van ser identificats a través “de les llistes negres que té l’autònoma” d’estudiants vinculats al SEPC i d’altres organitzacions.

“Demanem l’absolució”

 “La nostra defensa s’ha sustentat en el fet que s’han agreujat uns fets que van passar de forma aleatòria a la UAB, per això considerem que mereixem l’absolució”, ha explicat el Bernat, un dels tres estudiants encausats després de sortir dels jutjats.

Una de les coses que sobten a la defensa és que els testimonis que han declarat aquest matí no havien denunciat. “Apareixen avui al judici com a testimonis en cap moment del procés judicial hem vist els seus noms i ara diuen que han patit una sèrie de coaccions”, ha assegurat el jove encausat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top